Letnia sałatka ekspresowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia sałatka ekspresowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy w plastry.

Krok 2

Pomidory myjemy, kroimy w plastry.

Krok 3

Na dużym talerzu układamy na przemian plastry pomidorów i jajek.

Krok 4

Sałatkę oprószamy przyprawami (w tym rozkruszoną mini kostką Knorr) i skrapiamy dobrą oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia sałatka ekspresowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia sałatka ekspresowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia sałatka ekspresowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia sałatka ekspresowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia sałatka ekspresowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia sałatka ekspresowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia sałatka ekspresowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia sałatka ekspresowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej