Letnia sałatka ekspresowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia sałatka ekspresowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy w plastry.

Krok 2

Pomidory myjemy, kroimy w plastry.

Krok 3

Na dużym talerzu układamy na przemian plastry pomidorów i jajek.

Krok 4

Sałatkę oprószamy przyprawami (w tym rozkruszoną mini kostką Knorr) i skrapiamy dobrą oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia sałatka ekspresowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia sałatka ekspresowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia sałatka ekspresowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia sałatka ekspresowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia sałatka ekspresowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia sałatka ekspresowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia sałatka ekspresowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia sałatka ekspresowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej