
Składniki
null
null
3 łyżki
100 gramów
1 łyżka
2 łyżki
5 sztuk
2 łyżki
50 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę opłucz, osącz z wody, przełóż do salaterki.
Krok 2
Pomidory umyj, połóż na rozgrzanej patelni teflonowej i praż je do czasu, aż popęka ich skórka.
Krok 3
Ocet balsamiczny wymieszaj z miodem i oliwą, przypraw solą i pieprzem. Na sałacie połóż pomidory, plasterki prosciutto i oliwki.
Krok 4
Polej przygotowanym sosem, posyp wiórkami parmezanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej