
Składniki
null
null
3 łyżki
100 gramów
1 łyżka
2 łyżki
5 sztuk
2 łyżki
50 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę opłucz, osącz z wody, przełóż do salaterki.
Krok 2
Pomidory umyj, połóż na rozgrzanej patelni teflonowej i praż je do czasu, aż popęka ich skórka.
Krok 3
Ocet balsamiczny wymieszaj z miodem i oliwą, przypraw solą i pieprzem. Na sałacie połóż pomidory, plasterki prosciutto i oliwki.
Krok 4
Polej przygotowanym sosem, posyp wiórkami parmezanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej