Bukiet sałat z sosem balsamico przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bukiet sałat z sosem balsamico

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

3 łyżki

100 gramów

1 łyżka

2 łyżki

5 sztuk

2 łyżki

50 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę opłucz, osącz z wody, przełóż do salaterki.

Krok 2

Pomidory umyj, połóż na rozgrzanej patelni teflonowej i praż je do czasu, aż popęka ich skórka.

Krok 3

Ocet balsamiczny wymieszaj z miodem i oliwą, przypraw solą i pieprzem. Na sałacie połóż pomidory, plasterki prosciutto i oliwki.

Krok 4

Polej przygotowanym sosem, posyp wiórkami parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bukiet sałat z sosem balsamico - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bukiet sałat z sosem balsamico - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bukiet sałat z sosem balsamico - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bukiet sałat z sosem balsamico - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bukiet sałat z sosem balsamico - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bukiet sałat z sosem balsamico - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bukiet sałat z sosem balsamico - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bukiet sałat z sosem balsamico - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej