
Składniki
400 gramów
1 sztuka
150 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, a kapustę w cienkie paseczki.
Krok 2
W szerokim garnku podsmaż cebulę wraz z kapustą. Wlej sok pomarańczowy i zredukuj o połowę.
Krok 3
Wlej 500 ml wody, dodaj kostkę Knorr i gotuj powoli ok 20 minut.
Krok 4
Jak kapusta będzie miękka zmiksuj zupą na gładki krem i podawaj skropioną śmietanką.
Dobra rada:
Podawaj z grzankami chlebowymi.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Zupa z czerwonej kapusty
Zupa z kapusty to nie tylko słynny kapuśniak i kwaśnica. Tym razem danie podacie w formie gęstego kremu, który z pewnością często będzie gościć na Waszych stołach. Na tym wyjątkowość zupy z czerwonej kapusty się nie kończy. O jej niezwykły smak zadbają dodatki pokroju soku pomarańczowego. Zaintrygowani? Zatem do dzieła!
Dla kogo?
Nie wyobrażacie sobie zasiadania do obiadu bez zupy? Idealna na pierwsze danie. Po tak znakomitej przystawce nikomu nie braknie apetytu na więcej.
Na jaką okazję?
Od zupy z czerwonej kapusty można rozpocząć codzienny obiad lub podać ją w formie startera podczas bardziej uroczystej kolacji.
Czy wiesz, że?
Największe uprawy czerwonej kapusty zlokalizowane są na obu kontynentach amerykańskich, w Europie oraz Chinach. Warzywo wzbogaca potrawy lekko pieprznym smakiem.
Dla urozmaicenia:
Zupa z czerwonej kapusty wspaniale smakuje z chrupiącymi grzankami. Do ich zrobienia warto wykorzystać czerstwe pieczywo – to znakomity sposób na maksymalne wykorzystanie swoich spożywczych zapasów.