Sałatka z kurczakiem i mandarynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z kurczakiem i mandarynkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

173 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż filety na patelni z dwóch stron.

Krok 2

Porwij liście sałaty rzymskiej na małe kawałki, dodaj do nich mandarynki z puszki.

Krok 3

Przygotuj sos mieszając jogurt z majonezem. Na koniec dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i dopraw całość do smaku, jeśli uznasz to za konieczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kurczakiem i mandarynkamiSałatka z kurczakiem i mandarynkami

Sałatka z kurczakiem i mandarynkami to wyśmienite i udane połączenie smaków. Delikatne mięso drobiowe ze słodkimi, soczystymi owocami, tworzy pyszne danie, które doskonale sprawdzi się podane na przystawkę albo kolację. Na początek podsmaż filety z kurczaka, aby się zarumieniły, a w środku pozostały soczyste. Kiedy będą gotowe, pokrój mięso na małe kawałki lub paski, dodaj sałatę rzymską oraz mandarynki, najlepiej z puszki – są słodsze i pozbawione błonek. Całość dopraw gęstym, wyrazistym sosem, przygotowanym poprzez wymieszanie majonezu z jogurtem naturalnym i przyprawą uniwersalną. Żeby sałatka była lekko chrupiąca, możesz dołączyć do niej nieco zmiażdżonych w moździerzu lub drobno posiekanych orzechów włoskich, uprażonych wcześniej na patelni. Mięso przed umieszczeniem w sałatce warto skropić niewielką ilością świeżo wyciśniętego soku z cytryny lub limonki. Sałatkę serwuj z grzankami, paluszkami grissini albo bagietkę. Cenimy Twoją opinię o naszych przepisach – podziel się nią w komentarzu.