
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż filety na patelni z dwóch stron.
Krok 2
Porwij liście sałaty rzymskiej na małe kawałki, dodaj do nich mandarynki z puszki.
Krok 3
Przygotuj sos mieszając jogurt z majonezem. Na koniec dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i dopraw całość do smaku, jeśli uznasz to za konieczne.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kurczakiem i mandarynkami
Sałatka z kurczakiem i mandarynkami to wyśmienite i udane połączenie smaków. Delikatne mięso drobiowe ze słodkimi, soczystymi owocami, tworzy pyszne danie, które doskonale sprawdzi się podane na przystawkę albo kolację. Na początek podsmaż filety z kurczaka, aby się zarumieniły, a w środku pozostały soczyste. Kiedy będą gotowe, pokrój mięso na małe kawałki lub paski, dodaj sałatę rzymską oraz mandarynki, najlepiej z puszki – są słodsze i pozbawione błonek. Całość dopraw gęstym, wyrazistym sosem, przygotowanym poprzez wymieszanie majonezu z jogurtem naturalnym i przyprawą uniwersalną. Żeby sałatka była lekko chrupiąca, możesz dołączyć do niej nieco zmiażdżonych w moździerzu lub drobno posiekanych orzechów włoskich, uprażonych wcześniej na patelni. Mięso przed umieszczeniem w sałatce warto skropić niewielką ilością świeżo wyciśniętego soku z cytryny lub limonki. Sałatkę serwuj z grzankami, paluszkami grissini albo bagietkę. Cenimy Twoją opinię o naszych przepisach – podziel się nią w komentarzu.