Żurek na zakwasie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek na zakwasie

Autor: Natalia Nowak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka myjemy pod bieżącą wodą,wrzucamy do garnka dodajemy wszystkie przyprawy oraz cebule z czosnkiem.Gotujemy na wolnym ogniu.

Krok 2

Tak oto żeberka wyciągamy,jeśli mamy zakwas swojski dodajemy do do wywaru i zagotowujemy 3 min do zagęszczenia. gotujemy jajka i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej