Żurek na zakwasie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek na zakwasie

Autor: Natalia Nowak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka myjemy pod bieżącą wodą,wrzucamy do garnka dodajemy wszystkie przyprawy oraz cebule z czosnkiem.Gotujemy na wolnym ogniu.

Krok 2

Tak oto żeberka wyciągamy,jeśli mamy zakwas swojski dodajemy do do wywaru i zagotowujemy 3 min do zagęszczenia. gotujemy jajka i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej