Żurek na zakwasie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek na zakwasie

Autor: Natalia Nowak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka myjemy pod bieżącą wodą,wrzucamy do garnka dodajemy wszystkie przyprawy oraz cebule z czosnkiem.Gotujemy na wolnym ogniu.

Krok 2

Tak oto żeberka wyciągamy,jeśli mamy zakwas swojski dodajemy do do wywaru i zagotowujemy 3 min do zagęszczenia. gotujemy jajka i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek na zakwasie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej