Pikantna zupa krem z pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa krem z pomidorów

Autor: aniolek891

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

5 sztuk

1 pęczek

1.5 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory, cebulę oraz czosnek, włożyć do naczynia żaroodpornego podlać łyżeczką oliwy z oliwek lub zwykłego oleju i piec w ok 180 stopniach do miękkości (aż skórka na pomidorach zacznie się rozchodzić).

Krok 2

Zawartość naczynia żaroodpornego wyłożyć na deskę do krojenia i poczekać aż przestygnie. Po tym czasie pomidory obrać ze skórki oraz pokroić w ćwiartki.

Krok 3

Wszystko to wrzucamy do blendera kielichowego lub naczynia w którym będziemy blendować. Dolewamy ok 300 ml wody z bulionem warzywnym i wszystko razem z przyprawami blendujemy, podgrzewamy wszystko w garnku i zasypujemy szczypiorkiem posiekanym:) smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej