Składniki
1 sztuka
4 sztuki
5 sztuk
1 pęczek
1.5 łyżeczki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory, cebulę oraz czosnek, włożyć do naczynia żaroodpornego podlać łyżeczką oliwy z oliwek lub zwykłego oleju i piec w ok 180 stopniach do miękkości (aż skórka na pomidorach zacznie się rozchodzić).
Krok 2
Zawartość naczynia żaroodpornego wyłożyć na deskę do krojenia i poczekać aż przestygnie. Po tym czasie pomidory obrać ze skórki oraz pokroić w ćwiartki.
Krok 3
Wszystko to wrzucamy do blendera kielichowego lub naczynia w którym będziemy blendować. Dolewamy ok 300 ml wody z bulionem warzywnym i wszystko razem z przyprawami blendujemy, podgrzewamy wszystko w garnku i zasypujemy szczypiorkiem posiekanym:) smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej