Pikantna zupa krem z pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa krem z pomidorów

Autor: aniolek891

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

5 sztuk

1 pęczek

1.5 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory, cebulę oraz czosnek, włożyć do naczynia żaroodpornego podlać łyżeczką oliwy z oliwek lub zwykłego oleju i piec w ok 180 stopniach do miękkości (aż skórka na pomidorach zacznie się rozchodzić).

Krok 2

Zawartość naczynia żaroodpornego wyłożyć na deskę do krojenia i poczekać aż przestygnie. Po tym czasie pomidory obrać ze skórki oraz pokroić w ćwiartki.

Krok 3

Wszystko to wrzucamy do blendera kielichowego lub naczynia w którym będziemy blendować. Dolewamy ok 300 ml wody z bulionem warzywnym i wszystko razem z przyprawami blendujemy, podgrzewamy wszystko w garnku i zasypujemy szczypiorkiem posiekanym:) smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gołąbki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej