Pikantna zupa krem z pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa krem z pomidorów

Autor: aniolek891

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

5 sztuk

1 pęczek

1.5 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory, cebulę oraz czosnek, włożyć do naczynia żaroodpornego podlać łyżeczką oliwy z oliwek lub zwykłego oleju i piec w ok 180 stopniach do miękkości (aż skórka na pomidorach zacznie się rozchodzić).

Krok 2

Zawartość naczynia żaroodpornego wyłożyć na deskę do krojenia i poczekać aż przestygnie. Po tym czasie pomidory obrać ze skórki oraz pokroić w ćwiartki.

Krok 3

Wszystko to wrzucamy do blendera kielichowego lub naczynia w którym będziemy blendować. Dolewamy ok 300 ml wody z bulionem warzywnym i wszystko razem z przyprawami blendujemy, podgrzewamy wszystko w garnku i zasypujemy szczypiorkiem posiekanym:) smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej