
Składniki
2 sztuki
5 sztuk
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 litr
120 gramów
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę szatkujemy w pióra. Czosnek drobno siekamy.
Krok 2
Całość przesmażymy 10 minut na oliwie.
Krok 3
Następnie dodajemy do podgrzanego bulionu, do którego dodajemy również pokrojone w kostkę pomidory i koncentrat pomidorowy.
Krok 4
Całość doprawiamy papryką, pieprzem, tymiankiem oraz solą.
Krok 5
Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszając następnie ogień. Gotujemy jeszcze kilkanaście minut na wolnym ogniu.
Krok 6
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Krok 7
Zupa doskonale smakuje z grzankami czosnkowymi. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































