Hiszpańska zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa pomidorowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 litr

120 gramów

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę szatkujemy w pióra. Czosnek drobno siekamy.

Krok 2

Całość przesmażymy 10 minut na oliwie.

Krok 3

Następnie dodajemy do podgrzanego bulionu, do którego dodajemy również pokrojone w kostkę pomidory i koncentrat pomidorowy.

Krok 4

Całość doprawiamy papryką, pieprzem, tymiankiem oraz solą.

Krok 5

Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszając następnie ogień. Gotujemy jeszcze kilkanaście minut na wolnym ogniu.

Krok 6

Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Krok 7

Zupa doskonale smakuje z grzankami czosnkowymi. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej