
Składniki
2 sztuki
5 sztuk
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 litr
120 gramów
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę szatkujemy w pióra. Czosnek drobno siekamy.
Krok 2
Całość przesmażymy 10 minut na oliwie.
Krok 3
Następnie dodajemy do podgrzanego bulionu, do którego dodajemy również pokrojone w kostkę pomidory i koncentrat pomidorowy.
Krok 4
Całość doprawiamy papryką, pieprzem, tymiankiem oraz solą.
Krok 5
Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszając następnie ogień. Gotujemy jeszcze kilkanaście minut na wolnym ogniu.
Krok 6
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Krok 7
Zupa doskonale smakuje z grzankami czosnkowymi. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej