
Składniki
2 sztuki
5 sztuk
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 litr
120 gramów
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę szatkujemy w pióra. Czosnek drobno siekamy.
Krok 2
Całość przesmażymy 10 minut na oliwie.
Krok 3
Następnie dodajemy do podgrzanego bulionu, do którego dodajemy również pokrojone w kostkę pomidory i koncentrat pomidorowy.
Krok 4
Całość doprawiamy papryką, pieprzem, tymiankiem oraz solą.
Krok 5
Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszając następnie ogień. Gotujemy jeszcze kilkanaście minut na wolnym ogniu.
Krok 6
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Krok 7
Zupa doskonale smakuje z grzankami czosnkowymi. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej