Hiszpańska zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa pomidorowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

120 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę szatkujemy w pióra. Czosnek drobno siekamy.

Krok 2

Całość przesmażymy 10 minut na oliwie.

Krok 3

Następnie dodajemy do podgrzanego bulionu, do którego dodajemy również pokrojone w kostkę pomidory i koncentrat pomidorowy.

Krok 4

Całość doprawiamy papryką, pieprzem, tymiankiem oraz solą.

Krok 5

Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszając następnie ogień. Gotujemy jeszcze kilkanaście minut na wolnym ogniu.

Krok 6

Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Krok 7

Zupa doskonale smakuje z grzankami czosnkowymi. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej