Hiszpańska zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa pomidorowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 litr

120 gramów

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę szatkujemy w pióra. Czosnek drobno siekamy.

Krok 2

Całość przesmażymy 10 minut na oliwie.

Krok 3

Następnie dodajemy do podgrzanego bulionu, do którego dodajemy również pokrojone w kostkę pomidory i koncentrat pomidorowy.

Krok 4

Całość doprawiamy papryką, pieprzem, tymiankiem oraz solą.

Krok 5

Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszając następnie ogień. Gotujemy jeszcze kilkanaście minut na wolnym ogniu.

Krok 6

Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Krok 7

Zupa doskonale smakuje z grzankami czosnkowymi. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej