
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
6 sztuk
5 sztuk
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie obieramy ,kroimy w grubą kostkę, z papryki wybieramy pestki, kroimy w gruba kostkę, pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, cebule obieramy, kroimy w grubą kostkę, kiełbasę kroimy wzdłuż i na małe kawałki.
Krok 2
Cebule i kiełbasę podsmażamy na oleju.
Krok 3
Do garnka wsypujemy cukienie i paprykę białą, dusimy ok. 20 min.
Krok 4
Dodajemy pomidory, cebule, kiełbasę i dusimy ok. 15 min.
Krok 5
Dodajemy koncentrat pomidorowy sól, pieprz, paprykę słodką oraz Delikat.
Krok 6
Gotujemy aż całość będzie miękka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej