
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
6 sztuk
5 sztuk
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie obieramy ,kroimy w grubą kostkę, z papryki wybieramy pestki, kroimy w gruba kostkę, pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, cebule obieramy, kroimy w grubą kostkę, kiełbasę kroimy wzdłuż i na małe kawałki.
Krok 2
Cebule i kiełbasę podsmażamy na oleju.
Krok 3
Do garnka wsypujemy cukienie i paprykę białą, dusimy ok. 20 min.
Krok 4
Dodajemy pomidory, cebule, kiełbasę i dusimy ok. 15 min.
Krok 5
Dodajemy koncentrat pomidorowy sól, pieprz, paprykę słodką oraz Delikat.
Krok 6
Gotujemy aż całość będzie miękka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej