
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
6 sztuk
5 sztuk
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie obieramy ,kroimy w grubą kostkę, z papryki wybieramy pestki, kroimy w gruba kostkę, pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, cebule obieramy, kroimy w grubą kostkę, kiełbasę kroimy wzdłuż i na małe kawałki.
Krok 2
Cebule i kiełbasę podsmażamy na oleju.
Krok 3
Do garnka wsypujemy cukienie i paprykę białą, dusimy ok. 20 min.
Krok 4
Dodajemy pomidory, cebule, kiełbasę i dusimy ok. 15 min.
Krok 5
Dodajemy koncentrat pomidorowy sól, pieprz, paprykę słodką oraz Delikat.
Krok 6
Gotujemy aż całość będzie miękka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej