Leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo

Autor: Karolina Karolina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

6 sztuk

5 sztuk

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie obieramy ,kroimy w grubą kostkę, z papryki wybieramy pestki, kroimy w gruba kostkę, pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, cebule obieramy, kroimy w grubą kostkę, kiełbasę kroimy wzdłuż i na małe kawałki.

Krok 2

Cebule i kiełbasę podsmażamy na oleju.

Krok 3

Do garnka wsypujemy cukienie i paprykę białą, dusimy ok. 20 min.

Krok 4

Dodajemy pomidory, cebule, kiełbasę i dusimy ok. 15 min.

Krok 5

Dodajemy koncentrat pomidorowy sól, pieprz, paprykę słodką oraz Delikat.

Krok 6

Gotujemy aż całość będzie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo z cukinii
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej