Leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo

Autor: Karolina Karolina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

6 sztuk

5 sztuk

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie obieramy ,kroimy w grubą kostkę, z papryki wybieramy pestki, kroimy w gruba kostkę, pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, cebule obieramy, kroimy w grubą kostkę, kiełbasę kroimy wzdłuż i na małe kawałki.

Krok 2

Cebule i kiełbasę podsmażamy na oleju.

Krok 3

Do garnka wsypujemy cukienie i paprykę białą, dusimy ok. 20 min.

Krok 4

Dodajemy pomidory, cebule, kiełbasę i dusimy ok. 15 min.

Krok 5

Dodajemy koncentrat pomidorowy sól, pieprz, paprykę słodką oraz Delikat.

Krok 6

Gotujemy aż całość będzie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej