Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

6

heart
1510 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

255 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

280 gramów

4 łyżki

300 gramów

2 garść

4 łyżki

do przygotowania sosu:

120 gramów

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso pokroić w drobne paski, a następnie usmażyć na oliwie.

Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Dodać do niego mięso, lekko podgrzewając.

Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Przygotować sos Knorr poprzez wymieszanie sosu ze śmietaną i wodą. Sos dodać do makaronu i mięsa. Całość wymieszać.

Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodać szpinak do pozostałych składników na patelni i całość chwilkę podgrzewać, dokładnie mieszając. Gotową potrawę na talerzu można przyozdobić listkami świeżej bazylii.

Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, witamin: A, B3, B6, kwasu foliowego.

4

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Siąka

    Agnieszka Siąka , 23.05.2021

    WŁAŚNIE ZAUWAZYŁAM ŻE DUŻO JEST TYCH KNORRA ,ALE MOŻNA ZAMIENIĆ NA COŚ NATURALNEGO

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lilja122 Wojcik

    Lilja122 Wojcik , 18.11.2020

    Czy knorr naturalnie smaczne są dobre na diecie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Stanczuk

    Alicja Stanczuk , 30.12.2019

    Ile kalorii ma jedna porcja?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej