Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

5

678 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

160 gramów

280 gramów

4 łyżki

300 gramów

2 garść

4 łyżki

do przygotowania sosu:

120 gramów

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w drobne paski, a następnie usmażyć na oliwie.

Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Dodać do niego mięso, lekko podgrzewając.

Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Przygotować sos Knorr poprzez wymieszanie sosu ze śmietaną i wodą. Sos dodać do makaronu i mięsa. Całość wymieszać.

Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodać szpinak do pozostałych składników na patelni i całość chwilkę podgrzewać, dokładnie mieszając. Gotową potrawę na talerzu można przyozdobić listkami świeżej bazylii.

Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, witamin: A, B3, B6, kwasu foliowego.

2

Opinie o przepisie

  • Alicja Stanczuk

    Alicja Stanczuk , 30.12.2019

    Ile kalorii ma jedna porcja?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej