Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem
łatwe
255 osób zapisało

Składniki
160 gramów
280 gramów
4 łyżki
300 gramów
2 garść
4 łyżki
do przygotowania sosu:
120 gramów
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso pokroić w drobne paski, a następnie usmażyć na oliwie.

Krok 2
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Dodać do niego mięso, lekko podgrzewając.

Krok 3
Przygotować sos Knorr poprzez wymieszanie sosu ze śmietaną i wodą. Sos dodać do makaronu i mięsa. Całość wymieszać.

Krok 4
Na koniec dodać szpinak do pozostałych składników na patelni i całość chwilkę podgrzewać, dokładnie mieszając. Gotową potrawę na talerzu można przyozdobić listkami świeżej bazylii.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, witamin: A, B3, B6, kwasu foliowego.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej