Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
2 sztuki
400 gramów
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz we wrzątku, obierz ze skóry, przekrój na połówki i usuń nasiona. Miąższ pokrój na małe kawałki.
Krok 2
W głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj pomidory i smaż.
Krok 3
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, a następnie wrzuć do pomidorów i gotuj na wolnym ogniu.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź i dodaj do sosu.
Krok 5
Całość podgrzej i dokładnie wymieszaj. Udekoruj listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej