Spaghetti al pomodoro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti al pomodoro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

2 sztuki

400 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz we wrzątku, obierz ze skóry, przekrój na połówki i usuń nasiona. Miąższ pokrój na małe kawałki.

Krok 2

W głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj pomidory i smaż.

Krok 3

Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, a następnie wrzuć do pomidorów i gotuj na wolnym ogniu.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź i dodaj do sosu.

Krok 5

Całość podgrzej i dokładnie wymieszaj. Udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Corn Dogi
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej