Spaghetti z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem serowym

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

200 gramów

1 sztuka

300 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente. Następnie odcedzamy.

Krok 2

Śmietanę 18% przekładamy do małego garnka, dodajemy wodę oraz Fix spaghetti 4 sery z brokułami Knorr. Dokładnie mieszamy. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu 5-8 minut, aż sos zgęstnieje. Musimy co chwilę mieszać, aby sos się nie przypalił.

Krok 3

Porcje makaronu rozkładamy na talerzach, polewamy sosem 4 sery z brokułami, podajmy. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej