Spaghetti z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem serowym

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

200 gramów

1 sztuka

300 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente. Następnie odcedzamy.

Krok 2

Śmietanę 18% przekładamy do małego garnka, dodajemy wodę oraz Fix spaghetti 4 sery z brokułami Knorr. Dokładnie mieszamy. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu 5-8 minut, aż sos zgęstnieje. Musimy co chwilę mieszać, aby sos się nie przypalił.

Krok 3

Porcje makaronu rozkładamy na talerzach, polewamy sosem 4 sery z brokułami, podajmy. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej