Makaron wstążki z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron wstążki z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

800 gramów

1 łyżka

500 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

450 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mleka kokosowego dodaj pastę curry oraz imbir, wymieszaj i podgrzewaj na małym ogniu, aby pasta się rozpuściła i powstał sos.

Krok 2

Do bulionu dodaj mąkę i wlej do sosu. Podgrzewaj przez 2 minuty cały czas mieszając do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 3

Do sosu dodaj pokrojonego w paski kurczaka, wlej sok z limonki i sos rybny. Podgrzewaj kolejne 2 minuty.

Krok 4

Teraz dodaj pokrojoną w paski paprykę, posiekaną dymkę i bazylię. Gotuj jeszcze 2 minuty.

Krok 5

Makaron ugotuj w osolonej wodzie, pod koniec gotowania dorzuć różyczki brokuła i gotuj razem przez minutę.

Krok 6

Makaron i brokuły odsącz, ułóż na talerzach, rozłóż kurczaka z warzywami i polej wszystko sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron wstążki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron wstążki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron wstążki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron wstążki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron wstążki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron wstążki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron wstążki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron wstążki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie tofu z warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej