Składniki
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżka
400 gramów
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelnię wlej śmietanę, bulion i sok z cytryny. Podgrzewaj na małym ogniu mieszając.
Krok 2
Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 3
Kiedy sos zgęstnieje dodaj skórkę cytrynową. Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 4
Makaron odcedź i wymieszaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej