
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżka
400 gramów
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelnię wlej śmietanę, bulion i sok z cytryny. Podgrzewaj na małym ogniu mieszając.
Krok 2
Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 3
Kiedy sos zgęstnieje dodaj skórkę cytrynową. Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 4
Makaron odcedź i wymieszaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej