Spaghetti w kremowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti w kremowym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

400 gramów

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelnię wlej śmietanę, bulion i sok z cytryny. Podgrzewaj na małym ogniu mieszając.

Krok 2

Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 3

Kiedy sos zgęstnieje dodaj skórkę cytrynową. Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Krok 4

Makaron odcedź i wymieszaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej