Spaghetti w kremowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti w kremowym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

400 gramów

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelnię wlej śmietanę, bulion i sok z cytryny. Podgrzewaj na małym ogniu mieszając.

Krok 2

Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 3

Kiedy sos zgęstnieje dodaj skórkę cytrynową. Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Krok 4

Makaron odcedź i wymieszaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti w kremowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Frytki czosnkowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej