
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżka
400 gramów
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelnię wlej śmietanę, bulion i sok z cytryny. Podgrzewaj na małym ogniu mieszając.
Krok 2
Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 3
Kiedy sos zgęstnieje dodaj skórkę cytrynową. Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 4
Makaron odcedź i wymieszaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej