Serowe spaghetti z panchettą i oliwkami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z szynką i mozzarellą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 sztuki

500 gramów

350 gramów

2 sztuki

1 szklanka

250 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mozzarellę pokrój w kostkę, po czym wymieszaj w misce z oliwkami i drobno posiekaną natką pietruszki.

Krok 2

Szynkę pokrój w kostkę. Pancettę pokrój w kostkę i podsmaż na chrupko, pod koniec smażenia dodaj szynkę.

Krok 3

Podgrzej sok pomidorowy.

Krok 4

Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do soku. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 5

Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 6

Wymieszaj z sosem pomidorowym, dodaj pancettę i szynkę.

Krok 7

Przełóż na talerze, posyp mozzarellą i oliwkami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Penne po królewsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej