Spaghetti z szynką i mozzarellą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 sztuki

500 gramów

350 gramów

2 sztuki

1 szklanka

250 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mozzarellę pokrój w kostkę, po czym wymieszaj w misce z oliwkami i drobno posiekaną natką pietruszki.

Krok 2

Szynkę pokrój w kostkę. Pancettę pokrój w kostkę i podsmaż na chrupko, pod koniec smażenia dodaj szynkę.

Krok 3

Podgrzej sok pomidorowy.

Krok 4

Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do soku. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 5

Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 6

Wymieszaj z sosem pomidorowym, dodaj pancettę i szynkę.

Krok 7

Przełóż na talerze, posyp mozzarellą i oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej