Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

3

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 łyżki

1 sztuka

500 gramów

12 sztuk

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory wrzątkiem, obierz je ze skórki posiekaj i odłóż.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 1

Krok 2

Drobno posiekaj cebulę. Rozgrzej na patelni oliwę, dodaj cebulę i zeszklij ją, nie rumieniąc.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekane pomidory bez skórki, liście laurowe i cynamon. Gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, pomidory się rozpadną, a cebula zmięknie. W razie potrzeby podlej całość odrobiną wody.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 3

Krok 4

W garnku zagotuj osoloną wodę. Dodaj makaron, ugotuj go al dente, a następnie odcedź.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 4

Krok 5

Sos dopraw do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron przełóż do garnka, w którym się gotował, dodaj sos i dokładnie wymieszaj. Podawaj natychmiast, posypawszy każdą porcję startym parmezanem.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej