Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

3

28 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 łyżki

1 sztuka

500 gramów

0.25 łyżeczki

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory wrzątkiem, obierz je ze skórki posiekaj i odłóż.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 1

Krok 2

Drobno posiekaj cebulę. Rozgrzej na patelni oliwę, dodaj cebulę i zeszklij ją, nie rumieniąc.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekane pomidory bez skórki, liście laurowe i cynamon. Gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, pomidory się rozpadną, a cebula zmięknie. W razie potrzeby podlej całość odrobiną wody.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 3

Krok 4

W garnku zagotuj osoloną wodę. Dodaj makaron, ugotuj go al dente, a następnie odcedź.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 4

Krok 5

Sos dopraw do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron przełóż do garnka, w którym się gotował, dodaj sos i dokładnie wymieszaj. Podawaj natychmiast, posypawszy każdą porcję startym parmezanem.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej