Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

3

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 łyżki

1 sztuka

500 gramów

12 sztuk

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory wrzątkiem, obierz je ze skórki posiekaj i odłóż.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 1

Krok 2

Drobno posiekaj cebulę. Rozgrzej na patelni oliwę, dodaj cebulę i zeszklij ją, nie rumieniąc.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekane pomidory bez skórki, liście laurowe i cynamon. Gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, pomidory się rozpadną, a cebula zmięknie. W razie potrzeby podlej całość odrobiną wody.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 3

Krok 4

W garnku zagotuj osoloną wodę. Dodaj makaron, ugotuj go al dente, a następnie odcedź.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 4

Krok 5

Sos dopraw do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron przełóż do garnka, w którym się gotował, dodaj sos i dokładnie wymieszaj. Podawaj natychmiast, posypawszy każdą porcję startym parmezanem.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej