Zielone curry z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w kostkę, cebulę w krążki, a czosnek posiekaj. Piersi pokrój w kostkę.

Krok 2

Wlej do garnka mleko kokosowe i podgrzej na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając.

Krok 3

Dodaj pastę curry i mieszaj do czasu, gdy rozpuści się w mleku.

Krok 4

Dodaj cebulę, czosnek, sos sojowy i sos rybny. Całość duś na małym ogniu.

Krok 5

Dodaj pieczarki oraz mięso. Duś na wolnym ogniu około 20 minut.

Krok 6

Pod koniec dodaj łyżeczkę cukru, liście kaffiru, trawę cytrynową i kolendrę. Podawaj z ryżem jaśminowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
13 osób ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej