Zielone curry z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielone curry z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w kostkę, cebulę w krążki, a czosnek posiekaj. Piersi pokrój w kostkę.

Krok 2

Wlej do garnka mleko kokosowe i podgrzej na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając.

Krok 3

Dodaj pastę curry i mieszaj do czasu, gdy rozpuści się w mleku.

Krok 4

Dodaj cebulę, czosnek, sos sojowy i sos rybny. Całość duś na małym ogniu.

Krok 5

Dodaj pieczarki oraz mięso. Duś na wolnym ogniu około 20 minut.

Krok 6

Pod koniec dodaj łyżeczkę cukru, liście kaffiru, trawę cytrynową i kolendrę. Podawaj z ryżem jaśminowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lasagne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej