Zielone curry z kurczakiem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

200 gramów

2 łyżki

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w kostkę, cebulę w krążki, a czosnek posiekaj. Piersi pokrój w kostkę.

Krok 1

Wlej do garnka mleko kokosowe i podgrzej na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając.

Krok 1

Dodaj pastę curry i mieszaj do czasu, gdy rozpuści się w mleku.

Krok 1

Dodaj cebulę, czosnek, sos sojowy i sos rybny. Całość duś na małym ogniu.

Krok 1

Dodaj pieczarki oraz mięso. Duś na wolnym ogniu około 20 minut.

Krok 1

Pod koniec dodaj łyżeczkę cukru, liście kaffiru, trawę cytrynową i kolendrę. Podawaj z ryżem jaśminowym.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej