
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w kostkę, cebulę w krążki, a czosnek posiekaj. Piersi pokrój w kostkę.
Krok 2
Wlej do garnka mleko kokosowe i podgrzej na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając.
Krok 3
Dodaj pastę curry i mieszaj do czasu, gdy rozpuści się w mleku.
Krok 4
Dodaj cebulę, czosnek, sos sojowy i sos rybny. Całość duś na małym ogniu.
Krok 5
Dodaj pieczarki oraz mięso. Duś na wolnym ogniu około 20 minut.
Krok 6
Pod koniec dodaj łyżeczkę cukru, liście kaffiru, trawę cytrynową i kolendrę. Podawaj z ryżem jaśminowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej