
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w kostkę, cebulę w krążki, a czosnek posiekaj. Piersi pokrój w kostkę.
Krok 2
Wlej do garnka mleko kokosowe i podgrzej na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając.
Krok 3
Dodaj pastę curry i mieszaj do czasu, gdy rozpuści się w mleku.
Krok 4
Dodaj cebulę, czosnek, sos sojowy i sos rybny. Całość duś na małym ogniu.
Krok 5
Dodaj pieczarki oraz mięso. Duś na wolnym ogniu około 20 minut.
Krok 6
Pod koniec dodaj łyżeczkę cukru, liście kaffiru, trawę cytrynową i kolendrę. Podawaj z ryżem jaśminowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej