Zielone curry z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielone curry z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w kostkę, cebulę w krążki, a czosnek posiekaj. Piersi pokrój w kostkę.

Krok 2

Wlej do garnka mleko kokosowe i podgrzej na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając.

Krok 3

Dodaj pastę curry i mieszaj do czasu, gdy rozpuści się w mleku.

Krok 4

Dodaj cebulę, czosnek, sos sojowy i sos rybny. Całość duś na małym ogniu.

Krok 5

Dodaj pieczarki oraz mięso. Duś na wolnym ogniu około 20 minut.

Krok 6

Pod koniec dodaj łyżeczkę cukru, liście kaffiru, trawę cytrynową i kolendrę. Podawaj z ryżem jaśminowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielone curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej