Grillowane szaszłyki z boczniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane szaszłyki z boczniakami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

8 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę i boczniaki na mniejsze cząstki.

Krok 2

Nabijamy je na zmianę na patyczki do szaszłyków i posypujemy pokruszoną kosteczką cebulową.

Krok 3

Grillujemy na małym żarze do czasy aż składniki się zarumienią.

Krok 4

Gotowe szaszłyki można posypać posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekane pieczarki z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej