Grillowane szaszłyki z boczniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane szaszłyki z boczniakami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę i boczniaki na mniejsze cząstki.

Krok 2

Nabijamy je na zmianę na patyczki do szaszłyków i posypujemy pokruszoną kosteczką cebulową.

Krok 3

Grillujemy na małym żarze do czasy aż składniki się zarumienią.

Krok 4

Gotowe szaszłyki można posypać posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa z woka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej