Grillowane szaszłyki z boczniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane szaszłyki z boczniakami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę i boczniaki na mniejsze cząstki.

Krok 2

Nabijamy je na zmianę na patyczki do szaszłyków i posypujemy pokruszoną kosteczką cebulową.

Krok 3

Grillujemy na małym żarze do czasy aż składniki się zarumienią.

Krok 4

Gotowe szaszłyki można posypać posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej