
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
0.5 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę zalej taką ilością wody, by przykryła marchewkę. Podgotuj.
Krok 2
Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz i Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Cześć miękkich warzyw rozgnieć i wymieszaj z mąką, wodą i śmietaną. Rozmieszane wlej do warzyw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej