Składniki
1 kilogram
1 sztuka
0.5 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę zalej taką ilością wody, by przykryła marchewkę. Podgotuj.
Krok 2
Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz i Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Cześć miękkich warzyw rozgnieć i wymieszaj z mąką, wodą i śmietaną. Rozmieszane wlej do warzyw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej