Duszone ziemniaki z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z marchewką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę zalej taką ilością wody, by przykryła marchewkę. Podgotuj.

Krok 2

Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz i Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Cześć miękkich warzyw rozgnieć i wymieszaj z mąką, wodą i śmietaną. Rozmieszane wlej do warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej