Babeczki z ryżem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z ryżem i cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

null

2 łyżeczki

1 litr

2 łyżeczki

2 sztuki

100 gramów

250 gramów

55 gramów

3 łyżki

50 gramów

4 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Foremki do babeczek wysmaruj oliwą.

Krok 2

Do miski przesiej mąkę, wlej mleko, wodę, oliwę, wyrób na gładką masę.

Krok 3

Przygotuj nadzienie: zagotuj mleko z sola, dodaj ryż i gotuj do miękkości.

Krok 4

Warzywa pokrój w kostkę.

Krok 5

Na patelni podsmaż w oliwie szalotki 4-5 minut, dodaj cukinię i smaż jeszcze 5 minut, posól.

Krok 6

Ostudzoną cukinię połącz z ryżem i dodaj resztę składników.

Krok 7

Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim foremki, nadziewaj; obłóż kawałkami masła. Piecz 15-20 min, podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej