
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
null
2 łyżeczki
1 litr
2 łyżeczki
2 sztuki
100 gramów
250 gramów
55 gramów
3 łyżki
50 gramów
4 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Foremki do babeczek wysmaruj oliwą.
Krok 2
Do miski przesiej mąkę, wlej mleko, wodę, oliwę, wyrób na gładką masę.
Krok 3
Przygotuj nadzienie: zagotuj mleko z sola, dodaj ryż i gotuj do miękkości.
Krok 4
Warzywa pokrój w kostkę.
Krok 5
Na patelni podsmaż w oliwie szalotki 4-5 minut, dodaj cukinię i smaż jeszcze 5 minut, posól.
Krok 6
Ostudzoną cukinię połącz z ryżem i dodaj resztę składników.
Krok 7
Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim foremki, nadziewaj; obłóż kawałkami masła. Piecz 15-20 min, podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej