Babeczki z ryżem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl

Babeczki z ryżem i cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

null

2 łyżeczki

1 litr

2 łyżeczki

2 sztuki

100 gramów

250 gramów

55 gramów

3 łyżki

50 gramów

4 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Foremki do babeczek wysmaruj oliwą.

Krok 2

Do miski przesiej mąkę, wlej mleko, wodę, oliwę, wyrób na gładką masę.

Krok 3

Przygotuj nadzienie: zagotuj mleko z sola, dodaj ryż i gotuj do miękkości.

Krok 4

Warzywa pokrój w kostkę.

Krok 5

Na patelni podsmaż w oliwie szalotki 4-5 minut, dodaj cukinię i smaż jeszcze 5 minut, posól.

Krok 6

Ostudzoną cukinię połącz z ryżem i dodaj resztę składników.

Krok 7

Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim foremki, nadziewaj; obłóż kawałkami masła. Piecz 15-20 min, podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej