Babeczki z ryżem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z ryżem i cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

null

2 łyżeczki

1 litr

2 łyżeczki

2 sztuki

100 gramów

250 gramów

55 gramów

3 łyżki

50 gramów

4 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Foremki do babeczek wysmaruj oliwą.

Krok 2

Do miski przesiej mąkę, wlej mleko, wodę, oliwę, wyrób na gładką masę.

Krok 3

Przygotuj nadzienie: zagotuj mleko z sola, dodaj ryż i gotuj do miękkości.

Krok 4

Warzywa pokrój w kostkę.

Krok 5

Na patelni podsmaż w oliwie szalotki 4-5 minut, dodaj cukinię i smaż jeszcze 5 minut, posól.

Krok 6

Ostudzoną cukinię połącz z ryżem i dodaj resztę składników.

Krok 7

Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim foremki, nadziewaj; obłóż kawałkami masła. Piecz 15-20 min, podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej