
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
null
2 łyżeczki
1 litr
2 łyżeczki
2 sztuki
100 gramów
250 gramów
55 gramów
3 łyżki
50 gramów
4 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Foremki do babeczek wysmaruj oliwą.
Krok 2
Do miski przesiej mąkę, wlej mleko, wodę, oliwę, wyrób na gładką masę.
Krok 3
Przygotuj nadzienie: zagotuj mleko z sola, dodaj ryż i gotuj do miękkości.
Krok 4
Warzywa pokrój w kostkę.
Krok 5
Na patelni podsmaż w oliwie szalotki 4-5 minut, dodaj cukinię i smaż jeszcze 5 minut, posól.
Krok 6
Ostudzoną cukinię połącz z ryżem i dodaj resztę składników.
Krok 7
Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim foremki, nadziewaj; obłóż kawałkami masła. Piecz 15-20 min, podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























