Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło
średnie
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.2 szklanki
1 sztuka
0.7 szklanki
250 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chilli drobno zsiekaj.
Krok 2
Czosnek obierz i zmiażdż, oliwki pokrój na połówki. Oregano posiekaj.
Krok 3
Podgrzej oliwę na małym ogniu. Dodaj chili, czosnek i oregano. Podgrzewaj, do czasu gdy składniki staną się ciepłe i zaczną wydzielać aromat.
Krok 4
Następnie dodaj oliwki, potrząsaj patelnią, aż się podgrzeją.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej