Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.2 szklanki

1 sztuka

0.7 szklanki

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chilli drobno zsiekaj.

Krok 2

Czosnek obierz i zmiażdż, oliwki pokrój na połówki. Oregano posiekaj.

Krok 3

Podgrzej oliwę na małym ogniu. Dodaj chili, czosnek i oregano. Podgrzewaj, do czasu gdy składniki staną się ciepłe i zaczną wydzielać aromat.

Krok 4

Następnie dodaj oliwki, potrząsaj patelnią, aż się podgrzeją.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti z indyka
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej