Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło
średnie
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.2 szklanki
1 sztuka
0.7 szklanki
250 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chilli drobno zsiekaj.
Krok 2
Czosnek obierz i zmiażdż, oliwki pokrój na połówki. Oregano posiekaj.
Krok 3
Podgrzej oliwę na małym ogniu. Dodaj chili, czosnek i oregano. Podgrzewaj, do czasu gdy składniki staną się ciepłe i zaczną wydzielać aromat.
Krok 4
Następnie dodaj oliwki, potrząsaj patelnią, aż się podgrzeją.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej