Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.2 szklanki

1 sztuka

0.7 szklanki

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chilli drobno zsiekaj.

Krok 2

Czosnek obierz i zmiażdż, oliwki pokrój na połówki. Oregano posiekaj.

Krok 3

Podgrzej oliwę na małym ogniu. Dodaj chili, czosnek i oregano. Podgrzewaj, do czasu gdy składniki staną się ciepłe i zaczną wydzielać aromat.

Krok 4

Następnie dodaj oliwki, potrząsaj patelnią, aż się podgrzeją.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej