Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.2 szklanki

1 sztuka

0.7 szklanki

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chilli drobno zsiekaj.

Krok 2

Czosnek obierz i zmiażdż, oliwki pokrój na połówki. Oregano posiekaj.

Krok 3

Podgrzej oliwę na małym ogniu. Dodaj chili, czosnek i oregano. Podgrzewaj, do czasu gdy składniki staną się ciepłe i zaczną wydzielać aromat.

Krok 4

Następnie dodaj oliwki, potrząsaj patelnią, aż się podgrzeją.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki z czosnkiem, chili i oregano na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej