Lardo – solona słonina w ziołach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść słoninę ze skóry i reszty mięsa.

Krok 2

Rozdrobnij przyprawy w mikserze. Gałkę muszkatołową zetrzyj na tarce. Suchą mieszaniną przypraw przełóż paski słoniny i uciśnij w szklanym naczyniu.

Krok 3

Co 2-3 tygodnie sprawdzaj czy nie pojawił się płyn, jeśli tak wybierz go bibułą i ponownie posól. Degustację rozpocznij po 6 miesiącach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lardo – solona słonina w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lardo – solona słonina w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lardo – solona słonina w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lardo – solona słonina w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lardo – solona słonina w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lardo – solona słonina w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lardo – solona słonina w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej