Lardo – solona słonina w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lardo – solona słonina w ziołach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść słoninę ze skóry i reszty mięsa.

Krok 2

Rozdrobnij przyprawy w mikserze. Gałkę muszkatołową zetrzyj na tarce. Suchą mieszaniną przypraw przełóż paski słoniny i uciśnij w szklanym naczyniu.

Krok 3

Co 2-3 tygodnie sprawdzaj czy nie pojawił się płyn, jeśli tak wybierz go bibułą i ponownie posól. Degustację rozpocznij po 6 miesiącach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lardo – solona słonina w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lardo – solona słonina w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lardo – solona słonina w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lardo – solona słonina w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lardo – solona słonina w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lardo – solona słonina w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lardo – solona słonina w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lardo – solona słonina w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierogi ruskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej