
Składniki
0.5 sztuki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ząbki czosnku w łupinach przekrój na połowy.
Krok 2
Następnie włóż je wraz z oliwkami do szklanego naczynia.
Krok 3
Zalej wodą z ogórków i wstaw do lodówki. Odczekaj 3 dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 

Okoń nilowy po grecku
90 min.
średnie
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej