Składniki
80 gramów
30 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
4 łyżki
60 gramów
400 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Komosę ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.
Krok 2
Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez całą noc) zmiksować z pozostałymi składnikami (z wyjątkiem czekolady).
Krok 3
Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Krok 4
Część masy przelać do kokilki, włożyć połowę czekolady, przykryć pozostałą częścią.
Krok 5
Piec przez ok. 35 minut.
Krok 6
Ostudzić i podawać z pozostałą czekoladą.
Krok 7
Uwaga: czekoladę można umieścić na cieście po wyłączeniu piekarnika, a następnie rozprowadzić ją po wierzchu.
Dobra rada:
Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej