Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą

Autor: Sandra

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
65 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

30 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

4 łyżki

60 gramów

400 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Komosę ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.

Krok 2

Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez całą noc) zmiksować z pozostałymi składnikami (z wyjątkiem czekolady).

Krok 3

Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.

Krok 4

Część masy przelać do kokilki, włożyć połowę czekolady, przykryć pozostałą częścią.

Krok 5

Piec przez ok. 35 minut.

Krok 6

Ostudzić i podawać z pozostałą czekoladą.

Krok 7

Uwaga: czekoladę można umieścić na cieście po wyłączeniu piekarnika, a następnie rozprowadzić ją po wierzchu.

Sandra

Dobra rada:

Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej