Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
80 gramów
30 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
4 łyżki
60 gramów
400 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Komosę ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.
Krok 2
Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez całą noc) zmiksować z pozostałymi składnikami (z wyjątkiem czekolady).
Krok 3
Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Krok 4
Część masy przelać do kokilki, włożyć połowę czekolady, przykryć pozostałą częścią.
Krok 5
Piec przez ok. 35 minut.
Krok 6
Ostudzić i podawać z pozostałą czekoladą.
Krok 7
Uwaga: czekoladę można umieścić na cieście po wyłączeniu piekarnika, a następnie rozprowadzić ją po wierzchu.

Dobra rada:
Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej


























