Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
80 gramów
30 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
4 łyżki
60 gramów
400 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Komosę ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.
Krok 2
Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez całą noc) zmiksować z pozostałymi składnikami (z wyjątkiem czekolady).
Krok 3
Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Krok 4
Część masy przelać do kokilki, włożyć połowę czekolady, przykryć pozostałą częścią.
Krok 5
Piec przez ok. 35 minut.
Krok 6
Ostudzić i podawać z pozostałą czekoladą.
Krok 7
Uwaga: czekoladę można umieścić na cieście po wyłączeniu piekarnika, a następnie rozprowadzić ją po wierzchu.

Dobra rada:
Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej