Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą

Autor: Sandra

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
65 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

30 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

4 łyżki

60 gramów

400 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Komosę ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.

Krok 2

Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez całą noc) zmiksować z pozostałymi składnikami (z wyjątkiem czekolady).

Krok 3

Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.

Krok 4

Część masy przelać do kokilki, włożyć połowę czekolady, przykryć pozostałą częścią.

Krok 5

Piec przez ok. 35 minut.

Krok 6

Ostudzić i podawać z pozostałą czekoladą.

Krok 7

Uwaga: czekoladę można umieścić na cieście po wyłączeniu piekarnika, a następnie rozprowadzić ją po wierzchu.

Sandra

Dobra rada:

Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej