Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą

Autor: Sandra

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
65 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

30 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

4 łyżki

60 gramów

400 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Komosę ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.

Krok 2

Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez całą noc) zmiksować z pozostałymi składnikami (z wyjątkiem czekolady).

Krok 3

Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.

Krok 4

Część masy przelać do kokilki, włożyć połowę czekolady, przykryć pozostałą częścią.

Krok 5

Piec przez ok. 35 minut.

Krok 6

Ostudzić i podawać z pozostałą czekoladą.

Krok 7

Uwaga: czekoladę można umieścić na cieście po wyłączeniu piekarnika, a następnie rozprowadzić ją po wierzchu.

Sandra

Dobra rada:

Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej