Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
80 gramów
30 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
4 łyżki
60 gramów
400 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Komosę ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.
Krok 2
Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez całą noc) zmiksować z pozostałymi składnikami (z wyjątkiem czekolady).
Krok 3
Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Krok 4
Część masy przelać do kokilki, włożyć połowę czekolady, przykryć pozostałą częścią.
Krok 5
Piec przez ok. 35 minut.
Krok 6
Ostudzić i podawać z pozostałą czekoladą.
Krok 7
Uwaga: czekoladę można umieścić na cieście po wyłączeniu piekarnika, a następnie rozprowadzić ją po wierzchu.

Dobra rada:
Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej