Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
80 gramów
30 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
4 łyżki
60 gramów
400 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Komosę ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.
Krok 2
Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez całą noc) zmiksować z pozostałymi składnikami (z wyjątkiem czekolady).
Krok 3
Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Krok 4
Część masy przelać do kokilki, włożyć połowę czekolady, przykryć pozostałą częścią.
Krok 5
Piec przez ok. 35 minut.
Krok 6
Ostudzić i podawać z pozostałą czekoladą.
Krok 7
Uwaga: czekoladę można umieścić na cieście po wyłączeniu piekarnika, a następnie rozprowadzić ją po wierzchu.

Dobra rada:
Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej