Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą

Autor: Sandra

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
65 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

30 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

4 łyżki

60 gramów

400 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Komosę ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.

Krok 2

Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez całą noc) zmiksować z pozostałymi składnikami (z wyjątkiem czekolady).

Krok 3

Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.

Krok 4

Część masy przelać do kokilki, włożyć połowę czekolady, przykryć pozostałą częścią.

Krok 5

Piec przez ok. 35 minut.

Krok 6

Ostudzić i podawać z pozostałą czekoladą.

Krok 7

Uwaga: czekoladę można umieścić na cieście po wyłączeniu piekarnika, a następnie rozprowadzić ją po wierzchu.

Sandra

Dobra rada:

Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernikowe ciasto z komosy ryżowej nadziane czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej