
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
0.3 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Burak umyć i ugotować do miękkości (ok .30 minut). Obrać i utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka).

Krok 2
Śliwki namoczyć.

Krok 3
Gotować 5 minut w małej ilości wody.

Krok 4
Odcedzić - pociąć na paseczki. Wymieszać z buraczkami.

Krok 5
Zmieszać olej z wodą, sosem sałatkowym włoskim, szczyptą cukru. Polać buraczki i wymieszać. Zostawić na 10 minut. Przed podaniem posypać natką kolendry. Podawać do pieczonego drobiu lub innych pieczonych mięs.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej