Buraczki z suszonymi śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczki z suszonymi śliwkami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

0.3 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Burak umyć i ugotować do miękkości (ok .30 minut). Obrać i utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka).

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 1

Krok 2

Śliwki namoczyć.

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 2

Krok 3

Gotować 5 minut w małej ilości wody.

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 3

Krok 4

Odcedzić - pociąć na paseczki. Wymieszać z buraczkami.

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 4

Krok 5

Zmieszać olej z wodą, sosem sałatkowym włoskim, szczyptą cukru. Polać buraczki i wymieszać. Zostawić na 10 minut. Przed podaniem posypać natką kolendry. Podawać do pieczonego drobiu lub innych pieczonych mięs.

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej