Buraczki z suszonymi śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczki z suszonymi śliwkami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

0.3 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Burak umyć i ugotować do miękkości (ok .30 minut). Obrać i utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka).

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 1

Krok 2

Śliwki namoczyć.

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 2

Krok 3

Gotować 5 minut w małej ilości wody.

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 3

Krok 4

Odcedzić - pociąć na paseczki. Wymieszać z buraczkami.

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 4

Krok 5

Zmieszać olej z wodą, sosem sałatkowym włoskim, szczyptą cukru. Polać buraczki i wymieszać. Zostawić na 10 minut. Przed podaniem posypać natką kolendry. Podawać do pieczonego drobiu lub innych pieczonych mięs.

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mizeria z jogurtem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej