Składniki
1 szczypta
2 łyżki
0.3 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Burak umyć i ugotować do miękkości (ok .30 minut). Obrać i utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka).
Krok 2
Śliwki namoczyć.
Krok 3
Gotować 5 minut w małej ilości wody.
Krok 4
Odcedzić - pociąć na paseczki. Wymieszać z buraczkami.
Krok 5
Zmieszać olej z wodą, sosem sałatkowym włoskim, szczyptą cukru. Polać buraczki i wymieszać. Zostawić na 10 minut. Przed podaniem posypać natką kolendry. Podawać do pieczonego drobiu lub innych pieczonych mięs.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej