Buraczki z suszonymi śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczki z suszonymi śliwkami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

0.3 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Burak umyć i ugotować do miękkości (ok .30 minut). Obrać i utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka).

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 1

Krok 2

Śliwki namoczyć.

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 2

Krok 3

Gotować 5 minut w małej ilości wody.

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 3

Krok 4

Odcedzić - pociąć na paseczki. Wymieszać z buraczkami.

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 4

Krok 5

Zmieszać olej z wodą, sosem sałatkowym włoskim, szczyptą cukru. Polać buraczki i wymieszać. Zostawić na 10 minut. Przed podaniem posypać natką kolendry. Podawać do pieczonego drobiu lub innych pieczonych mięs.

Buraczki z suszonymi śliwkami   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczki z suszonymi śliwkami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej