Inspiracja jesienna z pomarańczą i grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Inspiracja jesienna z pomarańczą i grzankami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

2 łyżki

0.5 pęczka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę i cykorie poszatkuj odrzucając głąby.

Krok 2

Pomarańczę obierz, spomiędzy przezroczystych błonek wytnij fileciki miąższu a z resztek miąższu na błonkach wyciśnij sok.

Krok 3

Wymieszaj go z jogurtem i majonezem. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Natkę posiekaj , część listków odłóż do dekoracji.

Krok 5

Jabłka pokrój w cienkie plasterki i skrop sokiem z cytryny.

Krok 6

Przygotowane składniki przełóż do salaterki i polej sosem.

Krok 7

Chleb pokrój w kostkę i zrumień na maśle, grzankami posyp sałatkę . Udekoruj odłożonymi listkami natki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Inspiracja jesienna z pomarańczą i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Inspiracja jesienna z pomarańczą i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Inspiracja jesienna z pomarańczą i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Inspiracja jesienna z pomarańczą i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Inspiracja jesienna z pomarańczą i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Inspiracja jesienna z pomarańczą i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Inspiracja jesienna z pomarańczą i grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Inspiracja jesienna z pomarańczą i grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej