Szaszłyki z mintaja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z mintaja

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

2 łyżki

5 łyżek

1 pęczek

5 łyżek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój.

Krok 2

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, po czym włóż do niej pokrojone filety.

Krok 3

Odstaw w chłodne miejsce na godzinę. Następnie wyjmij rybę z marynaty, oprósz mąki i nadziej na szpadki. Piecz około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z mintaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z mintaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z mintaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z mintaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z mintaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z mintaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z mintaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z mintaja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pieczona biała kiełbasa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej