Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska)

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

null szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 3 szklankach wrzącej wody. Dodaj szczypiorek i gotuj ok. 10 minut.

Krok 2

Stop masło w rondelku, wsyp mąkę i chwilę zasmaż.* Gdy ostygnie - dodaj zasmażkę do wywaru i energicznie wymieszaj.

Krok 3

Poszatkuj drobno sałatę. Zagotuj i wlej śmietankę, dodaj przygotowaną sałatę i jeszcze chwilę gotuj. Dopraw zupę pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 4

Pokrój chleb w kostkę i podsusz na patelni z odrobiną masła i czosnku. Podawaj zupę obsypaną koperkiem i grzankami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej