Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska)

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

null szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 3 szklankach wrzącej wody. Dodaj szczypiorek i gotuj ok. 10 minut.

Krok 2

Stop masło w rondelku, wsyp mąkę i chwilę zasmaż.* Gdy ostygnie - dodaj zasmażkę do wywaru i energicznie wymieszaj.

Krok 3

Poszatkuj drobno sałatę. Zagotuj i wlej śmietankę, dodaj przygotowaną sałatę i jeszcze chwilę gotuj. Dopraw zupę pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 4

Pokrój chleb w kostkę i podsusz na patelni z odrobiną masła i czosnku. Podawaj zupę obsypaną koperkiem i grzankami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej