Francuska zupa z sałaty - ze szczypiorku: krem | Przepisy.pl pixel

Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska)

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 3 szklankach wrzącej wody. Dodaj szczypiorek i gotuj ok. 10 minut.

Krok 2

Stop masło w rondelku, wsyp mąkę i chwilę zasmaż.* Gdy ostygnie - dodaj zasmażkę do wywaru i energicznie wymieszaj.

Krok 3

Poszatkuj drobno sałatę. Zagotuj i wlej śmietankę, dodaj przygotowaną sałatę i jeszcze chwilę gotuj. Dopraw zupę pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 4

Pokrój chleb w kostkę i podsusz na patelni z odrobiną masła i czosnku. Podawaj zupę obsypaną koperkiem i grzankami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej