Francuska zupa z sałaty - ze szczypiorku: krem | Przepisy.pl pixel

Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska)

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 3 szklankach wrzącej wody. Dodaj szczypiorek i gotuj ok. 10 minut.

Krok 2

Stop masło w rondelku, wsyp mąkę i chwilę zasmaż.* Gdy ostygnie - dodaj zasmażkę do wywaru i energicznie wymieszaj.

Krok 3

Poszatkuj drobno sałatę. Zagotuj i wlej śmietankę, dodaj przygotowaną sałatę i jeszcze chwilę gotuj. Dopraw zupę pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 4

Pokrój chleb w kostkę i podsusz na patelni z odrobiną masła i czosnku. Podawaj zupę obsypaną koperkiem i grzankami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z sałatą i szczypiorkiem (wojciechowska) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej