
Składniki
1 litr
150 mililitrów
150 gramów
20 gramów
150 mililitrów
1 łyżka
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyj i rozdrobnij.
Krok 2
Owoce zalej wodą, dodaj skórkę cytrynową i zagotuj. Ostudź.
Krok 3
Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej do zupy.
Krok 4
Chwilę pogotuj, wystudź i połącz z winem i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej