Zupa z owoców mieszanych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z owoców mieszanych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

150 mililitrów

150 gramów

20 gramów

150 mililitrów

1 łyżka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj i rozdrobnij.

Krok 2

Owoce zalej wodą, dodaj skórkę cytrynową i zagotuj. Ostudź.

Krok 3

Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej do zupy.

Krok 4

Chwilę pogotuj, wystudź i połącz z winem i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej