
Składniki
1 litr
150 mililitrów
150 gramów
20 gramów
150 mililitrów
1 łyżka
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyj i rozdrobnij.
Krok 2
Owoce zalej wodą, dodaj skórkę cytrynową i zagotuj. Ostudź.
Krok 3
Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej do zupy.
Krok 4
Chwilę pogotuj, wystudź i połącz z winem i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej