Zupa z owoców mieszanych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z owoców mieszanych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

150 mililitrów

150 gramów

20 gramów

150 mililitrów

1 łyżka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj i rozdrobnij.

Krok 2

Owoce zalej wodą, dodaj skórkę cytrynową i zagotuj. Ostudź.

Krok 3

Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej do zupy.

Krok 4

Chwilę pogotuj, wystudź i połącz z winem i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Chłodnik litewski
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej