Schabowy z suruweczką rzodkiewka ze szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowy z suruweczką rzodkiewka ze szczypiorkiem

Autor: Gwiazdeczka778

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schabowy ubijamy potem taczamy w bułce tartej i jajku. Smażymy około 15 min.

Krok 2

W tym czasie robimy surówkę: bierzemy miskę, najpierw myjemy rzodkiewkę, kroimy w plastry, wrzucamy do miski. Kroimy drobno szczypior i wrzucamy i wlewamy śmietanę. Schabowy się smaży i jak się usmaży kładziemy na talerzyk ;D i Smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowy z suruweczką rzodkiewka ze szczypiorkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowy z suruweczką rzodkiewka ze szczypiorkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowy z suruweczką rzodkiewka ze szczypiorkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowy z suruweczką rzodkiewka ze szczypiorkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowy z suruweczką rzodkiewka ze szczypiorkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowy z suruweczką rzodkiewka ze szczypiorkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowy z suruweczką rzodkiewka ze szczypiorkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowy z suruweczką rzodkiewka ze szczypiorkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej