Schabowy z suruweczką rzodkiewka ze szczypiorkiem
łatwe
2 osoby zapisały
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schabowy ubijamy potem taczamy w bułce tartej i jajku. Smażymy około 15 min.
Krok 2
W tym czasie robimy surówkę: bierzemy miskę, najpierw myjemy rzodkiewkę, kroimy w plastry, wrzucamy do miski. Kroimy drobno szczypior i wrzucamy i wlewamy śmietanę. Schabowy się smaży i jak się usmaży kładziemy na talerzyk ;D i Smacznego ;)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej