Schabowy z suruweczką rzodkiewka ze szczypiorkiem
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 pęczek
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schabowy ubijamy potem taczamy w bułce tartej i jajku. Smażymy około 15 min.
Krok 2
W tym czasie robimy surówkę: bierzemy miskę, najpierw myjemy rzodkiewkę, kroimy w plastry, wrzucamy do miski. Kroimy drobno szczypior i wrzucamy i wlewamy śmietanę. Schabowy się smaży i jak się usmaży kładziemy na talerzyk ;D i Smacznego ;)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej