Schabowy z suruweczką rzodkiewka ze szczypiorkiem
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 pęczek
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schabowy ubijamy potem taczamy w bułce tartej i jajku. Smażymy około 15 min.
Krok 2
W tym czasie robimy surówkę: bierzemy miskę, najpierw myjemy rzodkiewkę, kroimy w plastry, wrzucamy do miski. Kroimy drobno szczypior i wrzucamy i wlewamy śmietanę. Schabowy się smaży i jak się usmaży kładziemy na talerzyk ;D i Smacznego ;)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej