PPIEROGI ala SAJGONKI przepis – Zobacz na przepisy.pl

PPIEROGI ala SAJGONKI

Autor: robertkowal1

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

10 sztuk

300 gramów

1 kilogram

1 sztuka

4 łyżki

0.5 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

10 gramów

1.3 kilograma

1 łyżka

2 łyżeczki

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

FARSZ Jeżeli kapusta jest dość kwaśna odsącz kapustę i zachowaj kwaśny wywar a następnie przepłukaj ją ciepłą wodą, Przełóż kapustę do garnka i dodaj wodę. Kminek posiekaj z masłem. Dodaj do kapusty razem z przyprawami i kostką Bulion na włoszczyźnie Knorr. Całość gotuj powoli przez 1 godzinę, aby kapusta stała się miękka. Przesiekaj nożem ostudzoną i odcedzoną kapustę w taki sposób, aby farsz do pierogów nie zawierał dużych kawałków.

Krok 2

Makaron ryżowy ugotuj w wodzie z dodatkiem 2 kostek Bulionu na włoszczyźnie oraz jednej Czosnku Knorr. Po ostudzeniu posiekaj podobnie jak kapustę.

Krok 3

Grzybki Mun wpierw należy umyć oraz zalać ciepłą wodą na około godzinę.

Krok 4

Papryczki Chili, grzybki mun i cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni (Wok) na maśle.

Krok 5

Następnie do Wok’a dodaj posiekaną kapustę, makaron ryżowy i wszystko razem przesmaż. Dopraw do smaku Przyprawami w mini kostkach Czosnek Knorr i Majeranek Knorr, w razie potrzeby by zwiększyć kwasotę farszu dodawaj pomału wywar z kapusty. Dopraw także pieprzem.

Krok 6

CIASTO Przesiej mąkę i dodawaj olej oraz wodę, powoli zarabiając ciasto. Kiedy powstanie spoista masa, wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj do momentu, gdy będzie gładkie i elastyczne. Rozwałkuj ciasto na cienki placek, za pomocą formy najlepiej w kształcie serca wykrój placuszki. Nakładaj do każdego placuszka pełną łyżeczkę farszu, zostawiając wolne brzegi (ok. 3-4 mm).

Krok 7

Zwilż wodą brzegi ciasta i zlep szczelnie pieróg za pomocą oprószonej mąką ręki. Koniuszkami palców zrób falbankę lub ściśnij krawędzie za pomocą widelca.

Krok 8

Gotuj pierogi w osolonej wodzie ok. 5 minut. Podawaj prosto z gotowanej wody z podsmażoną cebulą lub po ostygnięciu pierogi również podsmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PPIEROGI ala SAJGONKI                                         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PPIEROGI ala SAJGONKI                                         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PPIEROGI ala SAJGONKI                                         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PPIEROGI ala SAJGONKI                                         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PPIEROGI ala SAJGONKI                                         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PPIEROGI ala SAJGONKI                                         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PPIEROGI ala SAJGONKI                                         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej