PPIEROGI ala SAJGONKI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PPIEROGI ala SAJGONKI

Autor: robertkowal1

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

10 sztuk

300 gramów

1 kilogram

1 sztuka

4 łyżki

0.5 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

10 gramów

1.3 kilograma

1 łyżka

2 łyżeczki

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

FARSZ Jeżeli kapusta jest dość kwaśna odsącz kapustę i zachowaj kwaśny wywar a następnie przepłukaj ją ciepłą wodą, Przełóż kapustę do garnka i dodaj wodę. Kminek posiekaj z masłem. Dodaj do kapusty razem z przyprawami i kostką Bulion na włoszczyźnie Knorr. Całość gotuj powoli przez 1 godzinę, aby kapusta stała się miękka. Przesiekaj nożem ostudzoną i odcedzoną kapustę w taki sposób, aby farsz do pierogów nie zawierał dużych kawałków.

Krok 2

Makaron ryżowy ugotuj w wodzie z dodatkiem 2 kostek Bulionu na włoszczyźnie oraz jednej Czosnku Knorr. Po ostudzeniu posiekaj podobnie jak kapustę.

Krok 3

Grzybki Mun wpierw należy umyć oraz zalać ciepłą wodą na około godzinę.

Krok 4

Papryczki Chili, grzybki mun i cebulę pokrój drobno i przesmaż na dużej patelni (Wok) na maśle.

Krok 5

Następnie do Wok’a dodaj posiekaną kapustę, makaron ryżowy i wszystko razem przesmaż. Dopraw do smaku Przyprawami w mini kostkach Czosnek Knorr i Majeranek Knorr, w razie potrzeby by zwiększyć kwasotę farszu dodawaj pomału wywar z kapusty. Dopraw także pieprzem.

Krok 6

CIASTO Przesiej mąkę i dodawaj olej oraz wodę, powoli zarabiając ciasto. Kiedy powstanie spoista masa, wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj do momentu, gdy będzie gładkie i elastyczne. Rozwałkuj ciasto na cienki placek, za pomocą formy najlepiej w kształcie serca wykrój placuszki. Nakładaj do każdego placuszka pełną łyżeczkę farszu, zostawiając wolne brzegi (ok. 3-4 mm).

Krok 7

Zwilż wodą brzegi ciasta i zlep szczelnie pieróg za pomocą oprószonej mąką ręki. Koniuszkami palców zrób falbankę lub ściśnij krawędzie za pomocą widelca.

Krok 8

Gotuj pierogi w osolonej wodzie ok. 5 minut. Podawaj prosto z gotowanej wody z podsmażoną cebulą lub po ostygnięciu pierogi również podsmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PPIEROGI ala SAJGONKI                                         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PPIEROGI ala SAJGONKI                                         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PPIEROGI ala SAJGONKI                                         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PPIEROGI ala SAJGONKI                                         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PPIEROGI ala SAJGONKI                                         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PPIEROGI ala SAJGONKI                                         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PPIEROGI ala SAJGONKI                                         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PPIEROGI ala SAJGONKI                                         - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej