Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

3 sztuki

250 mililitrów

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

4 sztuki

0.25 szklanki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i cebulę pokrój w kostkę. Razem podsmaż na oliwie.

Krok 2

Dodaj zmiażdżony czosnek oraz przyprawy i duś przez chwilę.

Krok 3

Wlej bulion i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj śmietanę i lekko odparuj.

Krok 4

Tortille podgrzej, przełóż na talerz.

Krok 5

Na połowę naleśnika wyłóż gulasz, na to ulubioną sałatkę, np. z pomidora, ogórka i rzodkiewki.

Krok 6

Naleśnika przykryj drugą tortillą, posyp startym serem i zapiecz w mikrofalówce lub piekarniku.

Krok 7

Po wyjęciu delikatnie polej ketchupem i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej