Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
3 sztuki
3 sztuki
250 mililitrów
1 łyżka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
4 sztuki
0.25 szklanki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i cebulę pokrój w kostkę. Razem podsmaż na oliwie.
Krok 2
Dodaj zmiażdżony czosnek oraz przyprawy i duś przez chwilę.
Krok 3
Wlej bulion i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj śmietanę i lekko odparuj.
Krok 4
Tortille podgrzej, przełóż na talerz.
Krok 5
Na połowę naleśnika wyłóż gulasz, na to ulubioną sałatkę, np. z pomidora, ogórka i rzodkiewki.
Krok 6
Naleśnika przykryj drugą tortillą, posyp startym serem i zapiecz w mikrofalówce lub piekarniku.
Krok 7
Po wyjęciu delikatnie polej ketchupem i posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej