
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
3 sztuki
3 sztuki
250 mililitrów
1 łyżka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
4 sztuki
0.25 szklanki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i cebulę pokrój w kostkę. Razem podsmaż na oliwie.
Krok 2
Dodaj zmiażdżony czosnek oraz przyprawy i duś przez chwilę.
Krok 3
Wlej bulion i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj śmietanę i lekko odparuj.
Krok 4
Tortille podgrzej, przełóż na talerz.
Krok 5
Na połowę naleśnika wyłóż gulasz, na to ulubioną sałatkę, np. z pomidora, ogórka i rzodkiewki.
Krok 6
Naleśnika przykryj drugą tortillą, posyp startym serem i zapiecz w mikrofalówce lub piekarniku.
Krok 7
Po wyjęciu delikatnie polej ketchupem i posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej