Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

3 sztuki

250 mililitrów

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

4 sztuki

0.25 szklanki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i cebulę pokrój w kostkę. Razem podsmaż na oliwie.

Krok 2

Dodaj zmiażdżony czosnek oraz przyprawy i duś przez chwilę.

Krok 3

Wlej bulion i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj śmietanę i lekko odparuj.

Krok 4

Tortille podgrzej, przełóż na talerz.

Krok 5

Na połowę naleśnika wyłóż gulasz, na to ulubioną sałatkę, np. z pomidora, ogórka i rzodkiewki.

Krok 6

Naleśnika przykryj drugą tortillą, posyp startym serem i zapiecz w mikrofalówce lub piekarniku.

Krok 7

Po wyjęciu delikatnie polej ketchupem i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Nuggetsy z kokosem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej