Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

3 sztuki

250 mililitrów

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

4 sztuki

0.25 szklanki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i cebulę pokrój w kostkę. Razem podsmaż na oliwie.

Krok 2

Dodaj zmiażdżony czosnek oraz przyprawy i duś przez chwilę.

Krok 3

Wlej bulion i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj śmietanę i lekko odparuj.

Krok 4

Tortille podgrzej, przełóż na talerz.

Krok 5

Na połowę naleśnika wyłóż gulasz, na to ulubioną sałatkę, np. z pomidora, ogórka i rzodkiewki.

Krok 6

Naleśnika przykryj drugą tortillą, posyp startym serem i zapiecz w mikrofalówce lub piekarniku.

Krok 7

Po wyjęciu delikatnie polej ketchupem i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aniołek, czyli tortilla całkiem inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej