
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
3 sztuki
3 sztuki
250 mililitrów
1 łyżka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
4 sztuki
0.25 szklanki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i cebulę pokrój w kostkę. Razem podsmaż na oliwie.
Krok 2
Dodaj zmiażdżony czosnek oraz przyprawy i duś przez chwilę.
Krok 3
Wlej bulion i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj śmietanę i lekko odparuj.
Krok 4
Tortille podgrzej, przełóż na talerz.
Krok 5
Na połowę naleśnika wyłóż gulasz, na to ulubioną sałatkę, np. z pomidora, ogórka i rzodkiewki.
Krok 6
Naleśnika przykryj drugą tortillą, posyp startym serem i zapiecz w mikrofalówce lub piekarniku.
Krok 7
Po wyjęciu delikatnie polej ketchupem i posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej