
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
null
1 sztuka
2 łyżki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior podzielić na niewielkie części i przysmażyć na oliwie z oliwek.
Krok 2
Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do kalafiora. Chwilę smażyć.
Krok 3
Zalać niewielką ilością wody, dodać koncentrat pomidorowy, ocet i Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr. Dusić do miękkości kalafiora. Sos powinien w tym czasie zgęstnieć. Dopraw pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej