Kalafior w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior w sosie pomidorowym

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

null

1 sztuka

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior podzielić na niewielkie części i przysmażyć na oliwie z oliwek. 

Krok 2

Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do kalafiora. Chwilę smażyć.

Krok 3

Zalać niewielką ilością wody, dodać koncentrat pomidorowy, ocet i Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr. Dusić do miękkości kalafiora. Sos powinien w tym czasie zgęstnieć. Dopraw pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chrupiące kalmary z ryżem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej