
Składniki
400 gramów
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczonego łososia drobniutko posiekać.
Krok 2
Dymkę drobno pokroić i połączyć z łososiem i sosem sojowym.
Krok 3
Ogórek pokroić na 4 paski. Z pasków ogórka uformować okrąg i wypełnić go tatarem.Dekorować posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej