Zupa z fasolką i żeberkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z fasolką i żeberkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

2 sztuki

2 łyżki

250 mililitrów

1 łyżeczka

1 litr

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka umyj i osusz. Następnie natrzyj solą i pieprzem. Zapiecz w piekarniku. W trakcie pieczenia smaruj miodem zmieszanym ze słodką papryką w proszku. Podlej rosołem Knorr.

Krok 2

Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy. Umyte chili posiekaj.

Krok 3

Żeberka wyjmij z piekarnika, a wywar odlej do rondelka. Dodaj czosnek, cebulę, fasolę, kukurydzę i chili i duś kilka minut.

Krok 4

Sok pomidorowy i resztę rosołu wymieszaj z koncentratem pomidorowym, a następnie dolej do garnka. Przypraw solą, pieprzem oraz papryką. Gotuj 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej