Zupa z fasolką i żeberkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z fasolką i żeberkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

2 sztuki

2 łyżki

250 mililitrów

1 łyżeczka

1 litr

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka umyj i osusz. Następnie natrzyj solą i pieprzem. Zapiecz w piekarniku. W trakcie pieczenia smaruj miodem zmieszanym ze słodką papryką w proszku. Podlej rosołem Knorr.

Krok 2

Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy. Umyte chili posiekaj.

Krok 3

Żeberka wyjmij z piekarnika, a wywar odlej do rondelka. Dodaj czosnek, cebulę, fasolę, kukurydzę i chili i duś kilka minut.

Krok 4

Sok pomidorowy i resztę rosołu wymieszaj z koncentratem pomidorowym, a następnie dolej do garnka. Przypraw solą, pieprzem oraz papryką. Gotuj 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Skubaniec
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej