
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
300 mililitrów
150 mililitrów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebule pokrojoną w plasterki.
Krok 2
W miseczce wymieszaj czosnek, imbir, sproszkowaną chilli, kurkumę, sól oraz świeżą chilli i dodaj do cebuli. Dolej 150 ml wody i duś pod przykryciem do zmięknięcia cebuli.
Krok 3
Ziemniaki obierz i umyj. Każdy pokrój na 6 plasterków.
Krok 4
Plastry dodaj do cebuli i smaż przez 6 minut, ciągle mieszając.
Krok 5
Następnie dodaj groszek i wlej resztę wody. Przykryj i duś przez 10 minut.
Krok 6
Podawaj na gorąco, możesz udekorować potrawę drobno posiekaną papryczką chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej