
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
300 mililitrów
150 mililitrów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebule pokrojoną w plasterki.
Krok 2
W miseczce wymieszaj czosnek, imbir, sproszkowaną chilli, kurkumę, sól oraz świeżą chilli i dodaj do cebuli. Dolej 150 ml wody i duś pod przykryciem do zmięknięcia cebuli.
Krok 3
Ziemniaki obierz i umyj. Każdy pokrój na 6 plasterków.
Krok 4
Plastry dodaj do cebuli i smaż przez 6 minut, ciągle mieszając.
Krok 5
Następnie dodaj groszek i wlej resztę wody. Przykryj i duś przez 10 minut.
Krok 6
Podawaj na gorąco, możesz udekorować potrawę drobno posiekaną papryczką chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej