
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
300 mililitrów
150 mililitrów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebule pokrojoną w plasterki.
Krok 2
W miseczce wymieszaj czosnek, imbir, sproszkowaną chilli, kurkumę, sól oraz świeżą chilli i dodaj do cebuli. Dolej 150 ml wody i duś pod przykryciem do zmięknięcia cebuli.
Krok 3
Ziemniaki obierz i umyj. Każdy pokrój na 6 plasterków.
Krok 4
Plastry dodaj do cebuli i smaż przez 6 minut, ciągle mieszając.
Krok 5
Następnie dodaj groszek i wlej resztę wody. Przykryj i duś przez 10 minut.
Krok 6
Podawaj na gorąco, możesz udekorować potrawę drobno posiekaną papryczką chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej