
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
300 mililitrów
150 mililitrów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebule pokrojoną w plasterki.
Krok 2
W miseczce wymieszaj czosnek, imbir, sproszkowaną chilli, kurkumę, sól oraz świeżą chilli i dodaj do cebuli. Dolej 150 ml wody i duś pod przykryciem do zmięknięcia cebuli.
Krok 3
Ziemniaki obierz i umyj. Każdy pokrój na 6 plasterków.
Krok 4
Plastry dodaj do cebuli i smaż przez 6 minut, ciągle mieszając.
Krok 5
Następnie dodaj groszek i wlej resztę wody. Przykryj i duś przez 10 minut.
Krok 6
Podawaj na gorąco, możesz udekorować potrawę drobno posiekaną papryczką chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej