Ziemniaki z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z groszkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

300 mililitrów

150 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebule pokrojoną w plasterki.

Krok 2

W miseczce wymieszaj czosnek, imbir, sproszkowaną chilli, kurkumę, sól oraz świeżą chilli i dodaj do cebuli. Dolej 150 ml wody i duś pod przykryciem do zmięknięcia cebuli.

Krok 3

Ziemniaki obierz i umyj. Każdy pokrój na 6 plasterków.

Krok 4

Plastry dodaj do cebuli i smaż przez 6 minut, ciągle mieszając.

Krok 5

Następnie dodaj groszek i wlej resztę wody. Przykryj i duś przez 10 minut.

Krok 6

Podawaj na gorąco, możesz udekorować potrawę drobno posiekaną papryczką chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej