Roszponka z wędzonym kurczakiem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

500 gramów

0

0.2 szklanki

0

50 gramów

0.5 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 1

Majonez wymieszaj z jogurtem , przypraw solą i pieprzem.

Krok 1

Orzeszki piniowe zrumień na suchej patelni.

Krok 1

Na talerzu ułóż listki umytej i wysuszonej roszponki i kawałki kurczaka. Polej przygotowanym sosem. Posyp zrumienionymi orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Zupa z ciecierzycy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej