
Składniki
null
null
50 gramów
2 łyżki
0.5 szklanki
0.2 szklanki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
Majonez wymieszaj z jogurtem , przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Orzeszki piniowe zrumień na suchej patelni.
Krok 4
Na talerzu ułóż listki umytej i wysuszonej roszponki i kawałki kurczaka. Polej przygotowanym sosem. Posyp zrumienionymi orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej