
Składniki
null
null
50 gramów
2 łyżki
0.5 szklanki
0.2 szklanki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
Majonez wymieszaj z jogurtem , przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Orzeszki piniowe zrumień na suchej patelni.
Krok 4
Na talerzu ułóż listki umytej i wysuszonej roszponki i kawałki kurczaka. Polej przygotowanym sosem. Posyp zrumienionymi orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej