Bhaji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bhaji

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

500 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużej miski wsyp garam masala, mąkę, kolendrę oraz czerwoną paprykę i zmiksuj. Do tego dodaj ghee oraz 3 łyżki jogurtu.

Krok 3

W osobnej misce zmieszaj pozostały jogurt, miętę, łyżkę posiekanej cebuli oraz sos sałatkowy Knorr. Powstały sos odstaw do lodówki.

Krok 4

Bardzo cienko pokrojoną cebulę wymieszaj z ciastem.

Krok 6

Ostrożnie smaż kulki we frytkownicy aż się zarumienią. Serwuj kulki z sosem podanym osobno aby można je było w nim zamaczać.

Krok 2

Ostrożnie dolej pół szklanki wody a następnie wszystko dobrze wymieszaj aby powstało gęsto ciasto.Przykrytą miskę odstaw na pół godziny.

Krok 5

Bardzo mocno rozgrzej olej we frytkownicy. Za pomocą dwóch łyżek zrób z ciasta kulki, mocno ściskając łyżki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybka warzywna paella
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Zobacz również