Bhaji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bhaji

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

500 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużej miski wsyp garam masala, mąkę, kolendrę oraz czerwoną paprykę i zmiksuj. Do tego dodaj ghee oraz 3 łyżki jogurtu.

Krok 3

W osobnej misce zmieszaj pozostały jogurt, miętę, łyżkę posiekanej cebuli oraz sos sałatkowy Knorr. Powstały sos odstaw do lodówki.

Krok 4

Bardzo cienko pokrojoną cebulę wymieszaj z ciastem.

Krok 6

Ostrożnie smaż kulki we frytkownicy aż się zarumienią. Serwuj kulki z sosem podanym osobno aby można je było w nim zamaczać.

Krok 2

Ostrożnie dolej pół szklanki wody a następnie wszystko dobrze wymieszaj aby powstało gęsto ciasto.Przykrytą miskę odstaw na pół godziny.

Krok 5

Bardzo mocno rozgrzej olej we frytkownicy. Za pomocą dwóch łyżek zrób z ciasta kulki, mocno ściskając łyżki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Zobacz również