
Składniki
300 gramów
1 szklanka
0.5 łyżeczki
1 szklanka
500 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużej miski wsyp garam masala, mąkę, kolendrę oraz czerwoną paprykę i zmiksuj. Do tego dodaj ghee oraz 3 łyżki jogurtu.
Krok 3
W osobnej misce zmieszaj pozostały jogurt, miętę, łyżkę posiekanej cebuli oraz sos sałatkowy Knorr. Powstały sos odstaw do lodówki.
Krok 4
Bardzo cienko pokrojoną cebulę wymieszaj z ciastem.
Krok 6
Ostrożnie smaż kulki we frytkownicy aż się zarumienią. Serwuj kulki z sosem podanym osobno aby można je było w nim zamaczać.
Krok 2
Ostrożnie dolej pół szklanki wody a następnie wszystko dobrze wymieszaj aby powstało gęsto ciasto.Przykrytą miskę odstaw na pół godziny.
Krok 5
Bardzo mocno rozgrzej olej we frytkownicy. Za pomocą dwóch łyżek zrób z ciasta kulki, mocno ściskając łyżki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej