
Składniki
300 gramów
1 szklanka
0.5 łyżeczki
1 szklanka
500 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużej miski wsyp garam masala, mąkę, kolendrę oraz czerwoną paprykę i zmiksuj. Do tego dodaj ghee oraz 3 łyżki jogurtu.
Krok 3
W osobnej misce zmieszaj pozostały jogurt, miętę, łyżkę posiekanej cebuli oraz sos sałatkowy Knorr. Powstały sos odstaw do lodówki.
Krok 4
Bardzo cienko pokrojoną cebulę wymieszaj z ciastem.
Krok 6
Ostrożnie smaż kulki we frytkownicy aż się zarumienią. Serwuj kulki z sosem podanym osobno aby można je było w nim zamaczać.
Krok 2
Ostrożnie dolej pół szklanki wody a następnie wszystko dobrze wymieszaj aby powstało gęsto ciasto.Przykrytą miskę odstaw na pół godziny.
Krok 5
Bardzo mocno rozgrzej olej we frytkownicy. Za pomocą dwóch łyżek zrób z ciasta kulki, mocno ściskając łyżki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej