Bhaji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bhaji

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

500 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużej miski wsyp garam masala, mąkę, kolendrę oraz czerwoną paprykę i zmiksuj. Do tego dodaj ghee oraz 3 łyżki jogurtu.

Krok 3

W osobnej misce zmieszaj pozostały jogurt, miętę, łyżkę posiekanej cebuli oraz sos sałatkowy Knorr. Powstały sos odstaw do lodówki.

Krok 4

Bardzo cienko pokrojoną cebulę wymieszaj z ciastem.

Krok 6

Ostrożnie smaż kulki we frytkownicy aż się zarumienią. Serwuj kulki z sosem podanym osobno aby można je było w nim zamaczać.

Krok 2

Ostrożnie dolej pół szklanki wody a następnie wszystko dobrze wymieszaj aby powstało gęsto ciasto.Przykrytą miskę odstaw na pół godziny.

Krok 5

Bardzo mocno rozgrzej olej we frytkownicy. Za pomocą dwóch łyżek zrób z ciasta kulki, mocno ściskając łyżki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bhaji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

Zobacz również