
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić na plastry. Ząbki czosnki posiekać drobno w kostkę.
Krok 2
Sos wymieszać z olejem i wodą,dodać ząbki czosnku. Rukolę umyć, wymieszać z sosem.
Krok 3
Na środek talerza dać kopkę z rukoli, dookoła ułożyć plastry peirsi, wszystko skropić sosem spod rukoli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej