Pierś wędzona z rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś wędzona z rukolą

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić na plastry. Ząbki czosnki posiekać drobno w kostkę.

Krok 2

Sos wymieszać z olejem i wodą,dodać ząbki czosnku. Rukolę umyć, wymieszać z sosem.

Krok 3

Na środek talerza dać kopkę z rukoli, dookoła ułożyć plastry peirsi, wszystko skropić sosem spod rukoli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś wędzona z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś wędzona z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś wędzona z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś wędzona z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś wędzona z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś wędzona z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś wędzona z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś wędzona z rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej