Pierś wędzona z rukolą

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić na plastry. Ząbki czosnki posiekać drobno w kostkę.

Krok 2

Sos wymieszać z olejem i wodą,dodać ząbki czosnku. Rukolę umyć, wymieszać z sosem.

Krok 3

Na środek talerza dać kopkę z rukoli, dookoła ułożyć plastry peirsi, wszystko skropić sosem spod rukoli.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy francuski Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy francuski Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej