
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
650 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 szklanki
0.5 opakowania
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotować z włoszczyzną i kostką grzybową Knorr.
Krok 2
Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na patelni. Cebulę posiekać i dodać do pieczarek.
Krok 3
Następnie dodać łyżkę masła i mieszać z grzybami.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałym masłem i nałożyć do niego kaszę wymieszaną z pieczarkami, cebulą i serem żółtym. Doprawić.
Krok 5
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piec przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej