Kasza gryczana grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza gryczana grzybowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

30 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

650 gramów

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotować z włoszczyzną i kostką grzybową Knorr.

Krok 2

Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na patelni. Cebulę posiekać i dodać do pieczarek.

Krok 3

Następnie dodać łyżkę masła i mieszać z grzybami.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałym masłem i nałożyć do niego kaszę wymieszaną z pieczarkami, cebulą i serem żółtym. Doprawić.

Krok 5

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piec przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Rybne racuchy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej