Kasza gryczana grzybowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

30 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

650 gramów

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotować z włoszczyzną i kostką grzybową Knorr.

Krok 2

Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na patelni. Cebulę posiekać i dodać do pieczarek.

Krok 3

Następnie dodać łyżkę masła i mieszać z grzybami.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałym masłem i nałożyć do niego kaszę wymieszaną z pieczarkami, cebulą i serem żółtym. Doprawić.

Krok 5

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piec przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej