Kasza gryczana grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza gryczana grzybowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

30 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

650 gramów

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotować z włoszczyzną i kostką grzybową Knorr.

Krok 2

Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na patelni. Cebulę posiekać i dodać do pieczarek.

Krok 3

Następnie dodać łyżkę masła i mieszać z grzybami.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałym masłem i nałożyć do niego kaszę wymieszaną z pieczarkami, cebulą i serem żółtym. Doprawić.

Krok 5

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piec przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
25 osób ogląda przepis:
Golonka w piwie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej