Kasza gryczana grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza gryczana grzybowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

650 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 szklanki

0.5 opakowania

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotować z włoszczyzną i kostką grzybową Knorr.

Krok 2

Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na patelni. Cebulę posiekać i dodać do pieczarek.

Krok 3

Następnie dodać łyżkę masła i mieszać z grzybami.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałym masłem i nałożyć do niego kaszę wymieszaną z pieczarkami, cebulą i serem żółtym. Doprawić.

Krok 5

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piec przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza gryczana grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej