Crema di Mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Crema di Mascarpone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

4 sztuki

250 gramów

120 gramów

5 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopty pokrusz i umieść w misce. Wlej likier amaretto i odstaw, żeby biszkopty napęczniały.

Krok 2

Oddziel żółtka od białek.

Krok 3

Żółtka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj biszkopty, serek mascarpone. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 4

Białka ubij i dodaj do masy.

Krok 5

Krem przełóż do miseczek i odstaw do lodówki na dwie godziny.

Krok 6

Posyp płatkami migdałów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Crema di Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Crema di Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Crema di Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Crema di Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Crema di Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Crema di Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Crema di Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Crema di Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Dorsz po meksykańsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej