Crema di Mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Crema di Mascarpone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

4 sztuki

250 gramów

120 gramów

5 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopty pokrusz i umieść w misce. Wlej likier amaretto i odstaw, żeby biszkopty napęczniały.

Krok 2

Oddziel żółtka od białek.

Krok 3

Żółtka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj biszkopty, serek mascarpone. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 4

Białka ubij i dodaj do masy.

Krok 5

Krem przełóż do miseczek i odstaw do lodówki na dwie godziny.

Krok 6

Posyp płatkami migdałów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Crema di Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Crema di Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Crema di Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Crema di Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Crema di Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Crema di Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Crema di Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Crema di Mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka jogurtowo-krabowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej