
Składniki
60 gramów
4 sztuki
250 gramów
120 gramów
5 łyżek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biszkopty pokrusz i umieść w misce. Wlej likier amaretto i odstaw, żeby biszkopty napęczniały.
Krok 2
Oddziel żółtka od białek.
Krok 3
Żółtka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj biszkopty, serek mascarpone. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 4
Białka ubij i dodaj do masy.
Krok 5
Krem przełóż do miseczek i odstaw do lodówki na dwie godziny.
Krok 6
Posyp płatkami migdałów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej