Składniki
60 gramów
4 sztuki
250 gramów
120 gramów
5 łyżek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biszkopty pokrusz i umieść w misce. Wlej likier amaretto i odstaw, żeby biszkopty napęczniały.
Krok 2
Oddziel żółtka od białek.
Krok 3
Żółtka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj biszkopty, serek mascarpone. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 4
Białka ubij i dodaj do masy.
Krok 5
Krem przełóż do miseczek i odstaw do lodówki na dwie godziny.
Krok 6
Posyp płatkami migdałów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej