
Składniki
60 gramów
4 sztuki
250 gramów
120 gramów
5 łyżek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biszkopty pokrusz i umieść w misce. Wlej likier amaretto i odstaw, żeby biszkopty napęczniały.
Krok 2
Oddziel żółtka od białek.
Krok 3
Żółtka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj biszkopty, serek mascarpone. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 4
Białka ubij i dodaj do masy.
Krok 5
Krem przełóż do miseczek i odstaw do lodówki na dwie godziny.
Krok 6
Posyp płatkami migdałów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej