
Składniki
60 gramów
4 sztuki
250 gramów
120 gramów
5 łyżek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biszkopty pokrusz i umieść w misce. Wlej likier amaretto i odstaw, żeby biszkopty napęczniały.
Krok 2
Oddziel żółtka od białek.
Krok 3
Żółtka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj biszkopty, serek mascarpone. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 4
Białka ubij i dodaj do masy.
Krok 5
Krem przełóż do miseczek i odstaw do lodówki na dwie godziny.
Krok 6
Posyp płatkami migdałów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























