Smaczne steki z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne steki z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

null szczypt

1 sztuka

null szczypt

2 łyżeczki

null

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i potnij w kosteczkę. W kostkę pokrój także 1 cebulę.

Krok 2

Warzywa wymieszaj z mięsem i jajkiem. Żółty ser zetrzyj na tarce i dodaj do mięsa.

Krok 3

Dopraw do smaku i formuj kotleciki.

Krok 4

Pomidory i pozostałą cebulę potnij w krążki.

Krok 5

Kotlety ułóż na wysmarowanej tłuszczem folii aluminiowej i smaż na rozgrzanym ruszcie przez 20 minut, często przewracając.

Krok 6

Warzywa ułóż na osobnym kawałku folii i grilluj przez 10 minut.

Krok 7

Gotowe steki obłóż warzywami i dodaj pokrojone w połówki oliwki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne steki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne steki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne steki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne steki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne steki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne steki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne steki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne steki z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej