Smaczne steki z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne steki z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

null szczypt

1 sztuka

null szczypt

2 łyżeczki

null

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i potnij w kosteczkę. W kostkę pokrój także 1 cebulę.

Krok 2

Warzywa wymieszaj z mięsem i jajkiem. Żółty ser zetrzyj na tarce i dodaj do mięsa.

Krok 3

Dopraw do smaku i formuj kotleciki.

Krok 4

Pomidory i pozostałą cebulę potnij w krążki.

Krok 5

Kotlety ułóż na wysmarowanej tłuszczem folii aluminiowej i smaż na rozgrzanym ruszcie przez 20 minut, często przewracając.

Krok 6

Warzywa ułóż na osobnym kawałku folii i grilluj przez 10 minut.

Krok 7

Gotowe steki obłóż warzywami i dodaj pokrojone w połówki oliwki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne steki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne steki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne steki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne steki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne steki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne steki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne steki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne steki z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej