
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
null szczypt
1 sztuka
null szczypt
2 łyżeczki
null
2 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i potnij w kosteczkę. W kostkę pokrój także 1 cebulę.
Krok 2
Warzywa wymieszaj z mięsem i jajkiem. Żółty ser zetrzyj na tarce i dodaj do mięsa.
Krok 3
Dopraw do smaku i formuj kotleciki.
Krok 4
Pomidory i pozostałą cebulę potnij w krążki.
Krok 5
Kotlety ułóż na wysmarowanej tłuszczem folii aluminiowej i smaż na rozgrzanym ruszcie przez 20 minut, często przewracając.
Krok 6
Warzywa ułóż na osobnym kawałku folii i grilluj przez 10 minut.
Krok 7
Gotowe steki obłóż warzywami i dodaj pokrojone w połówki oliwki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej