Składniki
400 gramów
3 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokroić i wymieszać.
Krok 2
Przygotować sos z musztardy, miodu i oleju,.
Krok 3
Zalać sosem kapustę z dodatkami, wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej