
Składniki
1 szklanka
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
1 szczypta
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus wymieszać z solą, dodać połowę oliwy, zalać wrzątkiem i odstawić do wchłonięcia. Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie z cynamonem i papryką. Orzeszki uprażyć na suchej patelni.
Krok 2
Pomarańczę podzielić na małe kawałki, bez białych błonek. Posiekać daktyle.
Krok 3
Wszystkie składniki wymieszać z gorącym kuskusem, podawać od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej