Kuskus po marokańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus po marokańsku

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

4 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus wymieszać z solą, dodać połowę oliwy, zalać wrzątkiem i odstawić do wchłonięcia. Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie z cynamonem i papryką. Orzeszki uprażyć na suchej patelni.

Krok 2

Pomarańczę podzielić na małe kawałki, bez białych błonek. Posiekać daktyle.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszać z gorącym kuskusem, podawać od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej