Kuskus po marokańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kuskus po marokańsku

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus wymieszać z solą, dodać połowę oliwy, zalać wrzątkiem i odstawić do wchłonięcia. Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie z cynamonem i papryką. Orzeszki uprażyć na suchej patelni.

Krok 2

Pomarańczę podzielić na małe kawałki, bez białych błonek. Posiekać daktyle.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszać z gorącym kuskusem, podawać od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciabatta z awokado
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej