
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 łyżeczki
4 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus wymieszać z solą, dodać połowę oliwy, zalać wrzątkiem i odstawić do wchłonięcia. Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie z cynamonem i papryką. Orzeszki uprażyć na suchej patelni.
Krok 2
Pomarańczę podzielić na małe kawałki, bez białych błonek. Posiekać daktyle.
Krok 3
Wszystkie składniki wymieszać z gorącym kuskusem, podawać od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej