
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 łyżeczki
4 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus wymieszać z solą, dodać połowę oliwy, zalać wrzątkiem i odstawić do wchłonięcia. Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie z cynamonem i papryką. Orzeszki uprażyć na suchej patelni.
Krok 2
Pomarańczę podzielić na małe kawałki, bez białych błonek. Posiekać daktyle.
Krok 3
Wszystkie składniki wymieszać z gorącym kuskusem, podawać od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej