Kuskus po marokańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus po marokańsku

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus wymieszać z solą, dodać połowę oliwy, zalać wrzątkiem i odstawić do wchłonięcia. Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie z cynamonem i papryką. Orzeszki uprażyć na suchej patelni.

Krok 2

Pomarańczę podzielić na małe kawałki, bez białych błonek. Posiekać daktyle.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszać z gorącym kuskusem, podawać od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka warzywna
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej