Kuskus po marokańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus po marokańsku

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

4 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus wymieszać z solą, dodać połowę oliwy, zalać wrzątkiem i odstawić do wchłonięcia. Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie z cynamonem i papryką. Orzeszki uprażyć na suchej patelni.

Krok 2

Pomarańczę podzielić na małe kawałki, bez białych błonek. Posiekać daktyle.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszać z gorącym kuskusem, podawać od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej