
Składniki
null
300 gramów
null
2 sztuki
1 łyżka
null
null
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj w kostkę cebulkę i grzyby oraz zioła. Rozgrzej oliwie i dodaj cebulkę, grzyby i zioła.
Krok 2
Smaż aż pieczarki zmiękną i dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Pieczywo pokrój na ukośne kromki, rozsmaruj na nich czosnek i skrop oliwą truflową. Ułożyć na nich porcje grzybów
Krok 4
Zapiekaj przez około 10 -15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej