
Składniki
null
300 gramów
null
2 sztuki
1 łyżka
null
null
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj w kostkę cebulkę i grzyby oraz zioła. Rozgrzej oliwie i dodaj cebulkę, grzyby i zioła.
Krok 2
Smaż aż pieczarki zmiękną i dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Pieczywo pokrój na ukośne kromki, rozsmaruj na nich czosnek i skrop oliwą truflową. Ułożyć na nich porcje grzybów
Krok 4
Zapiekaj przez około 10 -15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej