
Składniki
null
300 gramów
null
2 sztuki
1 łyżka
null
null
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj w kostkę cebulkę i grzyby oraz zioła. Rozgrzej oliwie i dodaj cebulkę, grzyby i zioła.
Krok 2
Smaż aż pieczarki zmiękną i dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Pieczywo pokrój na ukośne kromki, rozsmaruj na nich czosnek i skrop oliwą truflową. Ułożyć na nich porcje grzybów
Krok 4
Zapiekaj przez około 10 -15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej