Grzanki z truflowym aromatem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z truflowym aromatem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

300 gramów

null

2 sztuki

1 łyżka

null

null

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj w kostkę cebulkę i grzyby oraz zioła. Rozgrzej oliwie i dodaj cebulkę, grzyby i zioła.

Krok 2

Smaż aż pieczarki zmiękną i dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Pieczywo pokrój na ukośne kromki, rozsmaruj na nich czosnek i skrop oliwą truflową. Ułożyć na nich porcje grzybów

Krok 4

Zapiekaj przez około 10 -15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z truflowym aromatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z truflowym aromatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z truflowym aromatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z truflowym aromatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z truflowym aromatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z truflowym aromatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z truflowym aromatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z truflowym aromatem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej