
Składniki
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
10 gramów
1 sztuka
1 łyżka
3 gramy
5 sztuk
1 plaster
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyć i pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
Czekoladę połamać na małe kawałki.
Krok 3
Na zaostrzone patyczki do szaszłyków nadziewać owoce na zmianę z czekoladą.
Krok 4
Łyżkę miodu wymieszać z kardamonem i posmarować gotowe szaszłyki.
Krok 5
Piec na ruszcie do chwili, aż czekolada obleje owoce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej