Czekoladowo owocowe szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowo owocowe szaszłyki

Autor: rabarbar

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

10 gramów

1 sztuka

1 łyżka

3 gramy

5 sztuk

1 plaster

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyć i pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Czekoladę połamać na małe kawałki.

Krok 3

Na zaostrzone patyczki do szaszłyków nadziewać owoce na zmianę z czekoladą.

Krok 4

Łyżkę miodu wymieszać z kardamonem i posmarować gotowe szaszłyki.

Krok 5

Piec na ruszcie do chwili, aż czekolada obleje owoce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej