
Składniki
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
10 gramów
1 sztuka
1 łyżka
3 gramy
5 sztuk
1 plaster
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyć i pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
Czekoladę połamać na małe kawałki.
Krok 3
Na zaostrzone patyczki do szaszłyków nadziewać owoce na zmianę z czekoladą.
Krok 4
Łyżkę miodu wymieszać z kardamonem i posmarować gotowe szaszłyki.
Krok 5
Piec na ruszcie do chwili, aż czekolada obleje owoce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej