
Składniki
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
10 gramów
1 sztuka
1 łyżka
3 gramy
5 sztuk
1 plaster
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyć i pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
Czekoladę połamać na małe kawałki.
Krok 3
Na zaostrzone patyczki do szaszłyków nadziewać owoce na zmianę z czekoladą.
Krok 4
Łyżkę miodu wymieszać z kardamonem i posmarować gotowe szaszłyki.
Krok 5
Piec na ruszcie do chwili, aż czekolada obleje owoce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej