Czekoladowo owocowe szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowo owocowe szaszłyki

Autor: rabarbar

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

10 gramów

1 sztuka

1 łyżka

3 gramy

5 sztuk

1 plaster

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyć i pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Czekoladę połamać na małe kawałki.

Krok 3

Na zaostrzone patyczki do szaszłyków nadziewać owoce na zmianę z czekoladą.

Krok 4

Łyżkę miodu wymieszać z kardamonem i posmarować gotowe szaszłyki.

Krok 5

Piec na ruszcie do chwili, aż czekolada obleje owoce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej