Czekoladowo owocowe szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowo owocowe szaszłyki

Autor: rabarbar

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

10 gramów

1 sztuka

1 łyżka

3 gramy

5 sztuk

1 plaster

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyć i pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Czekoladę połamać na małe kawałki.

Krok 3

Na zaostrzone patyczki do szaszłyków nadziewać owoce na zmianę z czekoladą.

Krok 4

Łyżkę miodu wymieszać z kardamonem i posmarować gotowe szaszłyki.

Krok 5

Piec na ruszcie do chwili, aż czekolada obleje owoce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowo  owocowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej