Roladki z fasolką szparagową

i rumianym wędzonym boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

1996 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

470 osób wydrukowało

Pobierz pdf

680 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

20 sztuk

8 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi przekrój wzdłuż na pół, następnie każdy kotlet rozbij cienko tłuczkiem przez folię spożywczą. Każdy z nich oprósz Przyprawą do kurczaka.

Roladki z fasolką szparagową - Krok 1

Krok 2

Ugotowaną fasolkę podziel na cztery porcje – każdą z nich zawiń w plastry boczku i wyrównaj boki powstałych „snopków”, odcinając ich końce.

Roladki z fasolką szparagową - Krok 2

Krok 3

Na każdy kotlet połóż przygotowany „snopek” i zwiń jak tradycyjne zrazy, zaczynając od boków. Powstałe roladki zepnij wykałaczką.

Roladki z fasolką szparagową - Krok 3

Krok 4

Roladki smaż na patelni z każdej strony na złoty kolor – ok. 10 minut. Po tym czasie zdejmij je z patelni i odłóż na talerz.

Roladki z fasolką szparagową - Krok 4

Krok 5

Na tą samą patelnię wlej szklankę ciepłej wody, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony i doprowadź do wrzenia. Roladki włóż do sosu i gotuj wszystko razem jeszcze 2-3 minuty pod przykryciem. Pamiętaj, aby przed podaniem wyjąć z roladek wykałaczki.

Roladki z fasolką szparagową - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast piersi z kurczaka możesz użyć mięsa z indyka.

77

Opinie o przepisie

  • Justyna Angielska

    Justyna Angielska, 01.02.2017

    Pyszne. Super alternatywa dla zwykłego kotleta

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Zielińska

    Renata Zielińska, 28.01.2017

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • joanna gal

    joanna gal, 28.01.2017

    roladki pod taką postacią robiłam pierwszy raz rewelacja polecam każdemu przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Nowak

    Agnieszka Nowak, 26.10.2015

    Pyyyyycha!!!! Zamiast gotowej esencji zrobiłam sos pomidorowy :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • kszysiek k-i

    kszysiek k-i, 05.07.2015

    Dzis pierwszy raz w zyciu zrobilem roladki, te z przepisu. Wyszly przepyszne. Uwagi: Boczek musi byc w cienkich blasterkach. Ja zastosowalem prasowany, wyjatkowo byl chudziudki ale przejal caly smak na siebie. Moze za grubo pokroilem? Chyba lepszy bylby wedzony w bardzo cienkich plastrach. Trzeba dac duuuuzo fasolki. Polecam ten przepis wszystkim.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Czerwiakowska

    Magdalena Czerwiakowska, 13.05.2015

    Ale smakołyki chyba zrobię dzisiaj na obiad będzie smacznie :p

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martin Copperhead

    Martin Copperhead, 13.05.2015

    tylko z ta fasolka to jeszcze slabo w sklepach

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Kochańska

    Ewa Kochańska, 12.05.2015

    SMACZNEGO to kiedy jemy razem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Walawski

    Stanisław Walawski, 12.05.2015

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Biegańska

    Iwona Biegańska, 12.05.2015

    Ale apetyczne te roladki :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Brewko

    Tomasz Brewko, 12.05.2015

    mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Litke

    Ania Litke, 12.05.2015

    Kurczaki są faszerowane chemią

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Tabak

    Marek Tabak, 12.05.2015

    I wiem, co jutro będzie u mnie na obiad.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawiel Pawiel

    Pawiel Pawiel, 12.05.2015

    Edytka zrób coś takiego :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Pelczar

    Marek Pelczar, 12.05.2015

    W przypadku konieczności zastosowania kuracji hormonalnej kurczak jest jak najbardziej wskazany..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Staszewski

    Sławomir Staszewski, 12.05.2015

    Są, ale to tylko jedzenie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Bywalec

    Stanisław Bywalec, 12.05.2015

    Fasolka ja ,boczek raus !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Staszewski

    Sławomir Staszewski, 12.05.2015

    No kurczak jest smaczny, pierś z kurczaka smażyłem na ognisku i były super, oczywiście przed tym były przyprawione.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirek Ornal

    Mirek Ornal, 12.05.2015

    Pewnie dobre ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Widomska

    Zofia Widomska, 12.05.2015

    Smacznego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Maria

    Maria Maria, 12.05.2015

    SMACZNEGO:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Drag

    Teresa Drag, 12.05.2015

    Oj tak bardzo lubię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimiera Sacha

    Kazimiera Sacha, 12.05.2015

    Pyszne kiedyś robiłam,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Karasińska

    Jola Karasińska, 12.05.2015

    Wygladają wspaniale :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Dzierzynska

    Paulina Dzierzynska, 12.05.2015

    mniam hehe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Brian Johnston

    Brian Johnston, 12.05.2015

    <(")

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halinka Naydowska

    Halinka Naydowska, 12.05.2015

    Kiedy mam jechać na roladki ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aniela Styczynska

    Aniela Styczynska, 12.05.2015

    Można zrobić takie roladki ze schabu i nadziać szparagami..( jest na nie sezon).

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Ostrowski

    Ryszard Ostrowski, 12.05.2015

    wygląda apetycznie , jedynie myśl o ilości antybiotyków w tym kurczaku powstrzymuje mnie przed konsumpcją

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Mazurek

    Lidia Mazurek, 12.05.2015

    Smakuje napewno ,.,uwielbiam dania z fileta w kazdym wydaniu

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki wieprzowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z fasolką szparagowąRoladki z fasolką szparagową

Roladki z kurczaka to doskonała alternatywa dla popularnego kotleta de volaille. Zwłaszcza jeśli przygotujesz je z wędzonym boczkiem i fasolką szparagową. Pierś z kurczaka podziel na kotlety (każdy z nich rozbij lekko tłuczkiem i oprósz specjalną przyprawą). Następnie zawiniętą w plastry boczku fasolkę połóż na środku każdego kotleta i zwiń je jak popularne zrazy, spinając na końcu wykałaczką. Otrzymane w ten sposób roladki smaż na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Jeśli chcesz, by danie nabrało niepowtarzalnego smaku, usmażone mięso gotuj pod przykryciem w uprzednio przyrządzonym sosie – wystarczy, że na patelnie wlejesz szklankę ciepłej wody, dodasz esencję do sosu pieczeniowego i zagotujesz. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis odrobinę zmodyfikować, np. zastępując pierś z kurczaka mięsem z indyka. Pamiętaj, że roladki możesz także przyrządzić z innymi składnikami, m.in. serem i szynką. Pobierz listę potrzebnych produktów i przygotuj pyszne roladki z kurczaka według naszego przepisu.