Roladki z fasolką szparagową
i rumianym wędzonym boczkiem
łatwe
853 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
20 sztuk
8 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi przekrój wzdłuż na pół, następnie każdy kotlet rozbij cienko tłuczkiem przez folię spożywczą. Każdy z nich oprósz Przyprawą do kurczaka.

Krok 2
Ugotowaną fasolkę podziel na cztery porcje – każdą z nich zawiń w plastry boczku i wyrównaj boki powstałych „snopków”, odcinając ich końce.

Krok 3
Na każdy kotlet połóż przygotowany „snopek” i zwiń jak tradycyjne zrazy, zaczynając od boków. Powstałe roladki zepnij wykałaczką.

Krok 4
Roladki smaż na patelni z każdej strony na złoty kolor – ok. 10 minut. Po tym czasie zdejmij je z patelni i odłóż na talerz.

Krok 5
Na tą samą patelnię wlej szklankę ciepłej wody, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony i doprowadź do wrzenia. Roladki włóż do sosu i gotuj wszystko razem jeszcze 2-3 minuty pod przykryciem. Pamiętaj, aby przed podaniem wyjąć z roladek wykałaczki.


Dobra rada:
Zamiast piersi z kurczaka możesz użyć mięsa z indyka.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki z fasolką szparagową
Roladki z kurczaka to doskonała alternatywa dla popularnego kotleta de volaille. Zwłaszcza jeśli przygotujesz je z wędzonym boczkiem i fasolką szparagową. Pierś z kurczaka podziel na kotlety (każdy z nich rozbij lekko tłuczkiem i oprósz specjalną przyprawą). Następnie zawiniętą w plastry boczku fasolkę połóż na środku każdego kotleta i zwiń je jak popularne zrazy, spinając na końcu wykałaczką. Otrzymane w ten sposób roladki smaż na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Jeśli chcesz, by danie nabrało niepowtarzalnego smaku, usmażone mięso gotuj pod przykryciem w uprzednio przyrządzonym sosie – wystarczy, że na patelnie wlejesz szklankę ciepłej wody, dodasz esencję do sosu pieczeniowego i zagotujesz. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis odrobinę zmodyfikować, np. zastępując pierś z kurczaka mięsem z indyka. Pamiętaj, że roladki możesz także przyrządzić z innymi składnikami, m.in. serem i szynką. Pobierz listę potrzebnych produktów i przygotuj pyszne roladki z kurczaka według naszego przepisu.



































