Roladki z fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roladki z fasolką szparagową

i rumianym wędzonym boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

2004 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

474 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

684 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

20 sztuk

8 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi przekrój wzdłuż na pół, następnie każdy kotlet rozbij cienko tłuczkiem przez folię spożywczą. Każdy z nich oprósz Przyprawą do kurczaka.

Roladki z fasolką szparagową - Krok 1

Krok 2

Ugotowaną fasolkę podziel na cztery porcje – każdą z nich zawiń w plastry boczku i wyrównaj boki powstałych „snopków”, odcinając ich końce.

Roladki z fasolką szparagową - Krok 2

Krok 3

Na każdy kotlet połóż przygotowany „snopek” i zwiń jak tradycyjne zrazy, zaczynając od boków. Powstałe roladki zepnij wykałaczką.

Roladki z fasolką szparagową - Krok 3

Krok 4

Roladki smaż na patelni z każdej strony na złoty kolor – ok. 10 minut. Po tym czasie zdejmij je z patelni i odłóż na talerz.

Roladki z fasolką szparagową - Krok 4

Krok 5

Na tą samą patelnię wlej szklankę ciepłej wody, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony i doprowadź do wrzenia. Roladki włóż do sosu i gotuj wszystko razem jeszcze 2-3 minuty pod przykryciem. Pamiętaj, aby przed podaniem wyjąć z roladek wykałaczki.

Roladki z fasolką szparagową - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast piersi z kurczaka możesz użyć mięsa z indyka.

77

Opinie o przepisie

  • Justyna Angielska

    Justyna Angielska , 01.02.2017

    Pyszne. Super alternatywa dla zwykłego kotleta

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Zielińska

    Renata Zielińska , 28.01.2017

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • joanna gal

    joanna gal , 28.01.2017

    roladki pod taką postacią robiłam pierwszy raz rewelacja polecam każdemu przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Nowak

    Agnieszka Nowak , 26.10.2015

    Pyyyyycha!!!! Zamiast gotowej esencji zrobiłam sos pomidorowy :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • kszysiek k-i

    kszysiek k-i , 05.07.2015

    Dzis pierwszy raz w zyciu zrobilem roladki, te z przepisu. Wyszly przepyszne. Uwagi: Boczek musi byc w cienkich blasterkach. Ja zastosowalem prasowany, wyjatkowo byl chudziudki ale przejal caly smak na siebie. Moze za grubo pokroilem? Chyba lepszy bylby wedzony w bardzo cienkich plastrach. Trzeba dac duuuuzo fasolki. Polecam ten przepis wszystkim.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Czerwiakowska

    Magdalena Czerwiakowska , 13.05.2015

    Ale smakołyki chyba zrobię dzisiaj na obiad będzie smacznie :p

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martin Copperhead

    Martin Copperhead , 13.05.2015

    tylko z ta fasolka to jeszcze slabo w sklepach

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Kochańska

    Ewa Kochańska , 12.05.2015

    SMACZNEGO to kiedy jemy razem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Walawski

    Stanisław Walawski , 12.05.2015

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Biegańska

    Iwona Biegańska , 12.05.2015

    Ale apetyczne te roladki :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Brewko

    Tomasz Brewko , 12.05.2015

    mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Litke

    Ania Litke , 12.05.2015

    Kurczaki są faszerowane chemią

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Tabak

    Marek Tabak , 12.05.2015

    I wiem, co jutro będzie u mnie na obiad.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawiel Pawiel

    Pawiel Pawiel , 12.05.2015

    Edytka zrób coś takiego :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Pelczar

    Marek Pelczar , 12.05.2015

    W przypadku konieczności zastosowania kuracji hormonalnej kurczak jest jak najbardziej wskazany..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Staszewski

    Sławomir Staszewski , 12.05.2015

    Są, ale to tylko jedzenie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Bywalec

    Stanisław Bywalec , 12.05.2015

    Fasolka ja ,boczek raus !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Staszewski

    Sławomir Staszewski , 12.05.2015

    No kurczak jest smaczny, pierś z kurczaka smażyłem na ognisku i były super, oczywiście przed tym były przyprawione.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirek Ornal

    Mirek Ornal , 12.05.2015

    Pewnie dobre ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Widomska

    Zofia Widomska , 12.05.2015

    Smacznego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Maria

    Maria Maria , 12.05.2015

    SMACZNEGO:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Drag

    Teresa Drag , 12.05.2015

    Oj tak bardzo lubię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimiera Sacha

    Kazimiera Sacha , 12.05.2015

    Pyszne kiedyś robiłam,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Karasińska

    Jola Karasińska , 12.05.2015

    Wygladają wspaniale :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Dzierzynska

    Paulina Dzierzynska , 12.05.2015

    mniam hehe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Brian Johnston

    Brian Johnston , 12.05.2015

    <(")

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halinka Naydowska

    Halinka Naydowska , 12.05.2015

    Kiedy mam jechać na roladki ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aniela Styczynska

    Aniela Styczynska , 12.05.2015

    Można zrobić takie roladki ze schabu i nadziać szparagami..( jest na nie sezon).

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Ostrowski

    Ryszard Ostrowski , 12.05.2015

    wygląda apetycznie , jedynie myśl o ilości antybiotyków w tym kurczaku powstrzymuje mnie przed konsumpcją

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Mazurek

    Lidia Mazurek , 12.05.2015

    Smakuje napewno ,.,uwielbiam dania z fileta w kazdym wydaniu

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z fasolką szparagowąRoladki z fasolką szparagową

Roladki z kurczaka to doskonała alternatywa dla popularnego kotleta de volaille. Zwłaszcza jeśli przygotujesz je z wędzonym boczkiem i fasolką szparagową. Pierś z kurczaka podziel na kotlety (każdy z nich rozbij lekko tłuczkiem i oprósz specjalną przyprawą). Następnie zawiniętą w plastry boczku fasolkę połóż na środku każdego kotleta i zwiń je jak popularne zrazy, spinając na końcu wykałaczką. Otrzymane w ten sposób roladki smaż na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Jeśli chcesz, by danie nabrało niepowtarzalnego smaku, usmażone mięso gotuj pod przykryciem w uprzednio przyrządzonym sosie – wystarczy, że na patelnie wlejesz szklankę ciepłej wody, dodasz esencję do sosu pieczeniowego i zagotujesz. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis odrobinę zmodyfikować, np. zastępując pierś z kurczaka mięsem z indyka. Pamiętaj, że roladki możesz także przyrządzić z innymi składnikami, m.in. serem i szynką. Pobierz listę potrzebnych produktów i przygotuj pyszne roladki z kurczaka według naszego przepisu.