Roladki z fasolką szparagową
i rumianym wędzonym boczkiem
łatwe
847 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
20 sztuk
8 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi przekrój wzdłuż na pół, następnie każdy kotlet rozbij cienko tłuczkiem przez folię spożywczą. Każdy z nich oprósz Przyprawą do kurczaka.

Krok 2
Ugotowaną fasolkę podziel na cztery porcje – każdą z nich zawiń w plastry boczku i wyrównaj boki powstałych „snopków”, odcinając ich końce.

Krok 3
Na każdy kotlet połóż przygotowany „snopek” i zwiń jak tradycyjne zrazy, zaczynając od boków. Powstałe roladki zepnij wykałaczką.

Krok 4
Roladki smaż na patelni z każdej strony na złoty kolor – ok. 10 minut. Po tym czasie zdejmij je z patelni i odłóż na talerz.

Krok 5
Na tą samą patelnię wlej szklankę ciepłej wody, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony i doprowadź do wrzenia. Roladki włóż do sosu i gotuj wszystko razem jeszcze 2-3 minuty pod przykryciem. Pamiętaj, aby przed podaniem wyjąć z roladek wykałaczki.


Dobra rada:
Zamiast piersi z kurczaka możesz użyć mięsa z indyka.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki z fasolką szparagową
Roladki z kurczaka to doskonała alternatywa dla popularnego kotleta de volaille. Zwłaszcza jeśli przygotujesz je z wędzonym boczkiem i fasolką szparagową. Pierś z kurczaka podziel na kotlety (każdy z nich rozbij lekko tłuczkiem i oprósz specjalną przyprawą). Następnie zawiniętą w plastry boczku fasolkę połóż na środku każdego kotleta i zwiń je jak popularne zrazy, spinając na końcu wykałaczką. Otrzymane w ten sposób roladki smaż na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Jeśli chcesz, by danie nabrało niepowtarzalnego smaku, usmażone mięso gotuj pod przykryciem w uprzednio przyrządzonym sosie – wystarczy, że na patelnie wlejesz szklankę ciepłej wody, dodasz esencję do sosu pieczeniowego i zagotujesz. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis odrobinę zmodyfikować, np. zastępując pierś z kurczaka mięsem z indyka. Pamiętaj, że roladki możesz także przyrządzić z innymi składnikami, m.in. serem i szynką. Pobierz listę potrzebnych produktów i przygotuj pyszne roladki z kurczaka według naszego przepisu.