Jednogarnkowy makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jednogarnkowy makaron

Danie jest źródłem witaminy A wspomagającej odporność

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 słoik

400 gramów

600 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynie umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Pomidorki umyj i pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2

Wlej do garnka 800 ml wody, dodaj śmietankę, sos Knorr i wszystko zagotuj.

Krok 3

Teraz dodaj pomidorki, makaron oraz dynię. Gotuj wszystko na małym ogniu mieszając ostrożnie od czasu do czasu przez ok 10-15 minut, aż makaron zmięknie. Podawaj z świeżymi listkami bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz użyć również innych makaronów jak np. penne. Jeśli w trakcie gotowania uznasz, że sos jest zbyt gęsty dolej odrobinę wody.

Witamina A pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jednogarnkowy makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jednogarnkowy makaronJednogarnkowy makaron

Zazwyczaj kuchenną codziennością jest sterta naczyń w zlewie, będąca pozostałością po przygotowywaniu posiłku. Widok ten można łatwo zmienić, jeśli wybierzecie dania jednogarnkowe, takie jak włoski makaron z sosem bolognese, dynią piżmową i pomarańczowymi pomidorkami. Co wyróżnia tę potrawę? Idealny smak, łatwość oraz krótki czas przygotowania. Makaron przypadnie więc do gustu tym z was, którzy nie mogą poświęcić kilku godzin na codzienne gotowanie.

Dla kogo?

Dla każdego miłośnika prostej i aromatycznej kuchni włoskiej.

Na jaką okazję?

Jednogarnkowy makaron z sosem bolońskim to doskonała propozycja na urozmaicenie codziennego menu obiadowego. Danie możecie przygotować także na kolację lub zaserwować podczas niespodziewanej wizyty gości.

Dla urozmaicenia:

Spaghetti możesz zastąpić makaronem penne lub inną ulubioną odmianą włoskiej pasty.