Składniki
5 sztuk
1 łyżka
0.5 kilograma
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki wymieszać ręka na sucho i uformować małe sznycelki.
Krok 2
Podsmażyć po minucie z każdej strony.
Krok 3
Włożyć do brytfanny, zalać rosołem i piec ok. godzinę, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawać z sosem pomidorowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej