
Składniki
5 sztuk
1 łyżka
0.5 kilograma
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki wymieszać ręka na sucho i uformować małe sznycelki.
Krok 2
Podsmażyć po minucie z każdej strony.
Krok 3
Włożyć do brytfanny, zalać rosołem i piec ok. godzinę, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawać z sosem pomidorowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej