
Składniki
5 sztuk
1 łyżka
0.5 kilograma
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki wymieszać ręka na sucho i uformować małe sznycelki.
Krok 2
Podsmażyć po minucie z każdej strony.
Krok 3
Włożyć do brytfanny, zalać rosołem i piec ok. godzinę, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawać z sosem pomidorowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej