Gołąbki bez liścia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki bez liścia

Autor: planeta

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 łyżka

0.5 kilograma

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wymieszać ręka na sucho i uformować małe sznycelki.

Krok 2

Podsmażyć po minucie z każdej strony.

Krok 3

Włożyć do brytfanny, zalać rosołem i piec ok. godzinę, aż wszystkie składniki będą miękkie. Podawać z sosem pomidorowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez liścia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez liścia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez liścia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez liścia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez liścia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez liścia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez liścia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki bez liścia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej