Gołąbki mięsne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki mięsne

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj i ostudź. Z kapusty wytnij głąb i sparz. Zdejmij liście i zetnij nerwy.

Krok 2

Drobno pokrój cebulę i zeszklij na oleju. Wymieszaj z mielonym mięsem i ryżem, przypraw majerankiem i pieprzem.

Krok 3

Na liściach ułóż farsz i zawiń gołąbki.

Krok 4

Dno małego garnka przykryj liśćmi kapusty, ciasno ułóż gołąbki. Wlej 1,5 l wody,

Krok 5

dodaj Rosół z kury Knorr, koncentrat pomidorowy i listek laurowy. Gotuj około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej