Składniki
1 sztuka
500 gramów
3 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj i ostudź. Z kapusty wytnij głąb i sparz. Zdejmij liście i zetnij nerwy.
Krok 2
Drobno pokrój cebulę i zeszklij na oleju. Wymieszaj z mielonym mięsem i ryżem, przypraw majerankiem i pieprzem.
Krok 3
Na liściach ułóż farsz i zawiń gołąbki.
Krok 4
Dno małego garnka przykryj liśćmi kapusty, ciasno ułóż gołąbki. Wlej 1,5 l wody,
Krok 5
dodaj Rosół z kury Knorr, koncentrat pomidorowy i listek laurowy. Gotuj około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej