Gołąbki mięsne

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj i ostudź. Z kapusty wytnij głąb i sparz. Zdejmij liście i zetnij nerwy.

Krok 2

Drobno pokrój cebulę i zeszklij na oleju. Wymieszaj z mielonym mięsem i ryżem, przypraw majerankiem i pieprzem.

Krok 3

Na liściach ułóż farsz i zawiń gołąbki.

Krok 4

Dno małego garnka przykryj liśćmi kapusty, ciasno ułóż gołąbki. Wlej 1,5 l wody,

Krok 5

dodaj Rosół z kury Knorr, koncentrat pomidorowy i listek laurowy. Gotuj około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej