
Składniki
1 sztuka
500 gramów
3 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj i ostudź. Z kapusty wytnij głąb i sparz. Zdejmij liście i zetnij nerwy.
Krok 2
Drobno pokrój cebulę i zeszklij na oleju. Wymieszaj z mielonym mięsem i ryżem, przypraw majerankiem i pieprzem.
Krok 3
Na liściach ułóż farsz i zawiń gołąbki.
Krok 4
Dno małego garnka przykryj liśćmi kapusty, ciasno ułóż gołąbki. Wlej 1,5 l wody,
Krok 5
dodaj Rosół z kury Knorr, koncentrat pomidorowy i listek laurowy. Gotuj około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej