
Składniki
1 sztuka
500 gramów
3 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj i ostudź. Z kapusty wytnij głąb i sparz. Zdejmij liście i zetnij nerwy.
Krok 2
Drobno pokrój cebulę i zeszklij na oleju. Wymieszaj z mielonym mięsem i ryżem, przypraw majerankiem i pieprzem.
Krok 3
Na liściach ułóż farsz i zawiń gołąbki.
Krok 4
Dno małego garnka przykryj liśćmi kapusty, ciasno ułóż gołąbki. Wlej 1,5 l wody,
Krok 5
dodaj Rosół z kury Knorr, koncentrat pomidorowy i listek laurowy. Gotuj około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej