Gołąbki mięsne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki mięsne

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj i ostudź. Z kapusty wytnij głąb i sparz. Zdejmij liście i zetnij nerwy.

Krok 2

Drobno pokrój cebulę i zeszklij na oleju. Wymieszaj z mielonym mięsem i ryżem, przypraw majerankiem i pieprzem.

Krok 3

Na liściach ułóż farsz i zawiń gołąbki.

Krok 4

Dno małego garnka przykryj liśćmi kapusty, ciasno ułóż gołąbki. Wlej 1,5 l wody,

Krok 5

dodaj Rosół z kury Knorr, koncentrat pomidorowy i listek laurowy. Gotuj około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki mięsne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej