
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj pory, obetnij korzenie i części zielone. Białą część pokrój w cienkie paski. Koper posiekaj i dodaj do pora.
Krok 2
Jabłko i marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce z dużymi otworami, wymieszaj z porem.
Krok 3
Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz ze śmietaną i wymieszaj z sałatką. Podawaj do potraw mięsnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej