Surówka z porów ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z porów ze śmietaną

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj pory, obetnij korzenie i części zielone. Białą część pokrój w cienkie paski. Koper posiekaj i dodaj do pora.

Krok 2

Jabłko i marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce z dużymi otworami, wymieszaj z porem.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz ze śmietaną i wymieszaj z sałatką. Podawaj do potraw mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z porów ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lukier z białkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej