
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj pory, obetnij korzenie i części zielone. Białą część pokrój w cienkie paski. Koper posiekaj i dodaj do pora.
Krok 2
Jabłko i marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce z dużymi otworami, wymieszaj z porem.
Krok 3
Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz ze śmietaną i wymieszaj z sałatką. Podawaj do potraw mięsnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej