Surówka z porów ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z porów ze śmietaną

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj pory, obetnij korzenie i części zielone. Białą część pokrój w cienkie paski. Koper posiekaj i dodaj do pora.

Krok 2

Jabłko i marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce z dużymi otworami, wymieszaj z porem.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz ze śmietaną i wymieszaj z sałatką. Podawaj do potraw mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z porów ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Omlet po meksykańsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej